Anastasia Cobîleanu: 3 elemente ale unui machiaj impecabil

Anastasia Cobîleanu, Make-up Artist

Un machiaj trebuie să îndeplinească o regulă de bază, chiar dacă este făcut acasă sau într-un salon profesional: tenul trebuie să fie impecabil. Dacă tenul are imperfecţiuni şi nu este „curat”, oricât de perfect ar fi machiajul ochilor sau al buzelor, rezultatul final nu va fi mulţumitor.

Orice make-up artist se ocupă mai întâi de problema tenului când face un machiaj profesional. Pielea trebuie să fie curată, hidratată şi fără imperfecţiuni, să strălucească şi să emane prospeţime. De aceea, prima regulă şi poate cea mai importantă din make-up este DEMACHIEREA, TONIFIEREA ŞI HIDRATAREA. Despre cum trebuie realizat acest ritual zilnic pentru îngrijirea tenului șice elemente vor face ca machiajul să fie dea dreptul impecabil ne va povesti make-up artista Anastasia Cobîleanu.

Toate femeile ştiu cât de important este demachiatul, însă din păcate multe „uită” să respecte această regulă, fie din cauza oboselii, fie din comoditate. Rezultatul acestei neglijențe este un ten uscat, ten predispus la apariţia coşurilor şi a diverselor probleme dermato-cosmetice.

Aşadar, înaintea aplicării fondului de ten, faţa trebuie curăţată cu un demachiant, lichid sau cremos, prin mişcări uşoare pentru a nu înroşi pielea. Al doilea pas este aplicarea unui tonic, pentru a împrospăta textura feței, iar al treilea pas este folosirea unei creme de faţă, corespunzătoare tipului de ten. Pentru îngrijirea tenului ar fi aplicarea unei măşti de faţă hidratante, făcută din ingrediente naturale, cel puţin o dată pe săptămână. Folosită cu regularitate, o mască hidratantă poate înlocui în timp crema folosită dimineaţa sau seara.

 

După ce pielea feței a fost curăţată şi hidratată, se aplică o cantitate mică de bază de machiaj pe întreaga faţă şi se aşteaptă câteva minute pentru ca aceasta să se usuce. Alegeți o bază potrivită tenului pe care îl aveți, hidratantă, tenului uscat sau matifiantă, tenului cu exces de sebum ( gras).

Alegerea corectă a fondului de ten este o altă regulă importantă care trebuie respectată atunci când îţi doreşti un machiaj fără defecte. Fondurile de ten lichide sunt potrivite oricărui tip de ten. Fondul de ten se testează în zona gâtului; dacă dispare în piele, înseamnă că este nuanţa potrivită. Totuşi, pentru un machiaj profesional este indicat să se folosească un fond de ten cu silicon.

După ce baza de machiaj a fost absorbită, urmează aplicare

 

a fondului de ten. O tehnică simplă ar fi folosirea degetului inelar, cu ajutorul căruia se ia o cantitate potrivită de produs şi se aplică pe frunte, obraji, nas şi bărbie. Make-up artiştii preferă aplicarea fondului de ten fie cu o pensulă, fie cu bureţei, dar tehnica „degetelor” este acceptată, mai ales dacă machiajul este făcut acasă şi nu ai la îndemână o trusă profesională cu pensule. Folosindu-te de buricele degetelor, întinde şi tamponează produsul până ce textura este uniformă, spre exteriorul feței şi nu invers.

În cazul, micilor imperfecţiuni, ca şi coşurile, petele, semnele sau vasele de sânge, care nu au fost acoperite cu fondul de ten, se poate folosi concealer-ul. Corectorul trebuie aplicat în cantităţi mici, deoarece acest produs este creat pentru a ascunde imperfecţiuni mici şi nu este recomandat să fie întins pe zone mari de faţă.

Ultimul pas în pregătirea tenului pentru un machiaj profesional este aplicarea pudrei. Cu o pensulă mare şi moale, se aplică o pudră translucidă în zona nasului, frunţii şi a obrajilor. Se scutură pensula de exces de produs înainte de a o pune pe piele. Pudra oferă luminozitate feței şi face ca machiajul să fie mai rezistent. Întotdeauna se foloseşte pudra pulbere, nu compactă.

Un machiaj profesional începe cu estomparea problemelor pielii. De fapt, acesta este şi scopul unui machiaj: să ascundă cu pricepere problemele pielii prin diverse trucuri de makeup. Trebuie doar să înveţi să alegi câteva produse simple, create special pentru pielea ta.

 

tel: 068232340


Комментарии:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.