CHEF CĂTĂLIN SCĂRLĂTESCU LA CHIȘINĂU: EXPLOZIE DE GUSTURI FINE ȘI AROME SAVUROASE LA DRAFT ARENA

Echipa Valand Magazine nu a putut rata atmosfera delicioasă de la Rețeaua de berării ”Draft”, care a găzduit pentru o seară o surpriză culinară de proporții. În colaborare cu notoriul Chef Cătălin Scărlătescu, ”Draft Arena” au creat un nou meniu și au impresionat locuitorii capitalei printr-o adevărată explozie de gusturi fine și arome savuroase. ”Mi-am propus să-i câștig culinar pe chișinăuieni”, declară celebrul bucătar care a gătit cu multă iscusință pentru gurmanzi. Degustația a fost apreciată de către vizitatorii prezenți la eveniment, care au format cozi pentru a gusta absolut gratuit din capodoperele culinare pregătite cu grijă de bucătarul român.

Deși nu există prea mari diferențe între bucătăria de peste Prut și cea autohtonă, Cătălin Scărlătescu le-a lăsat gura apă chișinăuienilor, oferindu-le o experiență culinară deosebită. Pe 28 martie, la ”Draft Arena” și-au gasit locul preparate de excepție, criminal de gustoase: mini burgeri, șnițele, kebab de miel, așchii de pui, crochete de pui, ceafă și coaste de porc la cuptor, salate, cartofi (zdrobiți, prăjiți, țărănești), grătar, ciorbă de fasole, și altele.

Este incredibil să vin la Chișinău, să întâlnesc atâția oameni care au venit să vadă un nebun cum gătește. Să știti că mâncarea mea nu e foarte ciudată, e doar puțin diferită de ceea ce sunteți voi obișnuiți să mâncați în restaurante. La bufet veți gusta un alt fel de șnitel, pentru că aici nu l-am găsit nicăieri. Am comandat șnitel la peste douăzeci de restaurante din Chișinău, nici unul nu seamănă cu ăsta. S-a dat verde la bufet, poftă mare!”, a menționat Cătălin Scărlătescu.

Bucătăria moldovenească nu poate să nu placă. Maestrul culinar Scărlătescu se arată atașat de tradiționala șubă, care este, de altfel,  o rețetă culinară împrumutată, specifică bucătăriei rusești: ”Am descoperit în Moldova o salată incredibilă, a fost dragoste la prima vedere! Am rămas fascinat când am gustat cighiri, dar și soleancă”.

Chef Cătălin Scărlătescu a mai avut experiența de a găti în berării: „Berăria este un restaurant familiar și de viață pentru mine. Meniul pentru o berărie trebuie să fie foarte accesibil, rapid și gustos”.

Renumitul bucătar obișnuiește să gătească în public, după cum menționează:”De ce să ascundem bucătarul? El este actorul principal. Bucătăria este o dezordine organizată, un haos controlat și gustos”.

În cadrul evenimentului, maestrul în arta culinară s-a remarcat prin talentul, creativitatea și priceperea lui. ”Pot spune că m-am născut în bucătărie. M-am învățat să merg ținându-mă de fețele de mese din restaurant”, a mai adăugat acesta.

Mai mult, vizitatorii au aflat despre recordurile culinare ce au intrat în cartea Guinness. Deși cu burțile pline, ei s-au distrat și au dansat pe măsură într-un spectacol de muzică live al formației ”The One”. Acest show culinar a fost moderat de către îndrăgitul comediant autohton Anatolie Cotrobai, care a fost ”sufletul petrecerii” de la Draft Arena.

 


Комментарии:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.