Combatem eficient celulita! Remedii naturiste și proceduri corporale

Pentru că ştim că toate femeile își doresc un trup zvelt, fără celulită, piele flască şi vergeturi, am ținut să prezentăm ce le-ar putea ajuta în lupta cu centimetrii în plus şi pielea inestetică.

Celulita este de fapt, o modificare a structurii pielii. Este descrisă ca o “coajă de portocală”, ce apare pe coapse, fese şi abdomen, care afectează elasticitatea pielii, producerea de colagen, elastină şi acid hialuronic. În evoluţia sa, vasele de sânge pot apărea la nivelul superficial al pielii, iar în stadiile avansate, poţi simţi, la palpare, noduli dureroşi. Din punct de vedere medical, celulita este un proces de distrugere lentă a celulelor subcutanate, provocat de retenţia apei şi a toxinelor, fapt ce conduce la o circulaţie şi oxigenare locală slabă.

Salonul de frumusețe și remodelare corporală ”Eugeny”, împreună cu fondatoarea Eugenia Negru ne va spune tot ce nu cunoaștem despre celulită și care sunt metodele atât naturiste cât și procedurile corporale cele mai inovative pentru a o combate eficient.

Celulita afectează atât persoanele cu un stil de viaţă sănătos, cât şi pe cei sedentari. În plus, apariţia celulitei poate fi determinată şi de consumul băuturilor alcoolice şi carbogazoase, a alimentaţiei nesănătoase, precum alimentele tip fast-food sau consumul neregulat de apă.

Și totuși, din care cauze mai mult apare celulita?

Din punct de vedere medical, celulita se poate datora unor dereglări hormonale, predispoziţiei genetice, tulburărilor funcţiei tiroidiene, contraceptivelor orale sau sarcinii, afecţiunii vasculare a membrelor inferioare, etc.

Este important să afli că celulita nu se tratează prin dietă şi, în niciun caz, prin înfometare. Trebuie să adopţi o alimentaţie echilibrată, din care se exclud carbohidraţii din pâine şi paste şi se păstrează cei din cartofi şi orez, dar consumaţi cu moderaţie.

Ce tratamente naturiste pentru combaterea celulitei ne puteți propune?

În intimitatea casei tale, poţi trata celulita prin masaj cu zaţul de cafea. Acest peeling contribuie la ameliorarea texturii pielii şi a drenajului limfatic. Din păcate, acest tratament, este destinat mai mult stratului superficial al pielii şi nu tratează cauza. În plus, efectele sale nu persistă în timp. O altă modalitate prin care poţi elimina aspectul inestetic de «coajă de portocală» este să faci plimbări cu paşi alerţi, timp de 30 minute, în fiecare zi. În doar două săptămâni, vei observa o ameliorare, iar pielea va fi mai tonifiată.

Poţi lupta împotriva celulitei şi prin masaje cu uleiuri speciale, cum ar fi de exemplu cele de cafeină, ardei iute, piper negru sau rodie. Acestea drenează fluidele, în cazul retenţiei de apă, şi îmbunătăţesc aspectul pielii. Masajele trebuie să se realizeze cu o frecvenţă de cel puţin două ori pe săptămână, iar procedurile efectuate corect nu trebuie să te doară sau să îţi producă leziuni pe piele. Ai în vedere însă că masajele anticelulitice sunt contraindicate persoanelor cu pielea subţire şi care manifestă fragilitate capilară crescută, deoarece pot apărea edemele şi vânătăile şi îţi afectează circulaţia vasculară.


Комментарии:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.