Detalii uluitoare despre apariției inițiativei de legalizare a canabisului

Candidatul independent la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, omul de afaceri Dumitru Cebotarescu, a intrat în gura presei și a devenit ținta unor critici dure din partea altor concurenți electorali, după ce a venit cu o inițiativă controversată privind oportunitatea legalizării consumului de canabis. Reporterul Valand Magazine i-a solicitat protagonistului acestei idei câteva declarații de precizare.

Cum se face că tocmai un candidat la o funcție atât de importantă în stat ca cea de deputat a lansat în plină campanie electorală o propunere ce a scandalizat atâta lume?, se întreabă mai mulți observatori ai spectacolului politic de la Chișinău. Reporterul nostru i-a pus această întrebare direct domnului Cebotarescu. Răspunsul dânsului începe cu un detaliu dea dreptul surprinzător.

„Înainte de a face acest pas, m-am sfătuit cu soția. Ea m-a susținut în această pornire a mea”

, a declarat Dumitru Cebotarescu.

Interesant este și faptul că reacția societății l-a cam „dezamăgit” pe candidat. Iată ce a menționat el în discuția cu reporterul nostru:

„De fapt, m-am așteptat la o reacție mai dură din partea societății, deoarece unii spun că este, totuși, un drog”.

Alții, a mai spus interlocutorul, sunt de părere că această campanie a sa este rea pentru copii.

„Să nu uităm că educația ține de părinți”, a ținut să sublinieze Cebotarescu, după care a insistat să precizeze:

„Vreau să atrag atenția că eu doresc legalizarea acestuia pentru scopuri medicinale și industriale. Pentru scopuri recreative nu o putem face din start. În Țările de Jos (Olanda) statul face bani pe comercializarea canabisului. Noi, însă, cheltuim bani din bugetul de stat pentru a întreține penitenciare”.

El și-a exprimat regretul pentru faptul că organele abilitate nu sunt orientate să lupte cu traficanții de canabis, ci luptă cu consumatorii. „De ce?”, se întreabă nedumerit Cebotarescu.

Canabisul, potrivit legislației Republicii Moldova, este un drog, iar cultivarea și comercializarea lui constituie o infracțiune.

 


Комментарии:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.