DETOXIFIEREA — UN TREND SĂNĂTOS AL PRIMĂVERII

După iarna rece și sedentară în care am mâncat până la refuz carne şi alimente gătite, tot mai mulţi dintre noi se gândesc primăvara, la o  schimbare! Nutriționiștii recomandă o cură de detoxifiere  foarte binevenită pentru acest sezon. Ei ne îndeamnă  să renunțăm la alimentele „grele” în schimbul crudităților, fructelor și legumelor proaspete care sunt foarte uşor asimilate de organism, nu suprasolicită stomacul, nutrienţii lor intră rapid în sânge şi scot toxinele. Mai mult decât atât, o astfel de manevră ar putea alunga și kilogramele pe care frigul le-a ascuns până acum pe sub scurte, șube și paltoane. Iarna pleacă, dar centimetrii rămân!

Noi toți știm că lucrurile se deteriorează mai repede dacă nu ne îngrijim de ele. Dacă sunt expuse la soare sau la apă prea mult timp, lemnul își pierde lustrul și fierul fără vernis rugineste brusc. Dacă nu este curățată cum trebuie, cafetiera va rămâne pătată pentru totdeauna. Chiar și paharul pe care îl folosim doar pentru a bea trebuie să fie curățat zilnic. Cu toate acestea, multe persoane nu cred că și propriile organe interne au nevoie de o curățare și o revitalizare constantă.

Pe această cale, nutriționiștii aduc un semnal de alarmă în special persoanelor care consumă mai multă carne și se aleg cu reziduuri de lungă durată în colon. Detoxifierea completă nu se măsoară într-o zi sau două în care nu trebuie să agresăm organismul cu alimente „grele”, dar aceasta nu presupune nici înfometare. Soluţia este să majorăm treptat aportul de crudităţi în alimentația noastră, legume și fructe bogate în fibre şi nutrienţi, care vor ajuta la mişcarea din loc a rezidurilor.

 În această misiune, specialiștii în nutriție recomandă consumul din abundență al sfeclei roșii, bogată în substanțe vegetale care ușurează eliminarea grăsimilor. Mulțimea de microelemente care se găsesc în sfeclă în cantități considerabile o transformă într-un mijloc eficient de detoxifiere a organismului și de întărire a imunității. Este indicat consumul zilnic a două pahare cu suc de sfeclă roșie împotriva simptomelor de gripă și răceală, frecvent întâlnite în prag de primăvară.  Pentru a-i savura din plin gustul, dar și pentru a-i amplifica efectele, sucul de sfeclă poate fi combinat cu cel de morcov, măr și țelină.

Adițional, medicii ne îndeamnă ca în timpul meselor, să se umple doar 2/3 din stomac cu alimente solide sau lichide. Dacă mâncați exagerat de mult fără a ține cont de aportul caloric al hranei pe care o consumați, veți provoca o alterare a umorilor voastre corporale. A lua produse de detoxifiere, întinerire, etc. atât timp cât vă îmbuibați în acest fel, este ca și cum ați arunca gaz pe foc cu o mână și ați vărsa deasupra apă cu cealaltă mână. Pe scurt, în timp ce consumați aceste produse, este esențial să aveți un stil de viață sănătos, să renunțați la alimentele procesate din comerţ, la cafea, la alcool, tutun, zahăr, făină, lactate, carne, ouă.


Комментарии:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.