FRUMUSEȚEA, ÎNTRE DAR ȘI BLESTEM

„Frumusețea va salva lumea”, spunea Dostoievski. Mai este oare actuală această idee ilustră? Ochi injectați, buze amorțite, sâni siliconați, extensii de păr și gene, sprâncene tatuate, unghii false și lista poate continua, — acestea sunt CANOANELE FRUMUSEȚII DE ASTĂZI.

Frumuseţea este privită relativ, și, fără îndoială, e cea mai profundă şi mai prost înţeleasă dintre însuşirile omului. Dar cum trebuie interpretată această idee ilustră a lui Dostoievski: „Frumusețea va salva lumea” ? Și despre ce fel de frumusețe este vorba? Despre cea „estetizantă”, ori despre „frumosul inimii” care asigură o varietate, o cale, o continuitate spre viitor, spre „salvarea lumii”, poate cu acelaşi sens ca „mântuirea”, care are loc doar prin suflet, căci, ne naștem murdari de sânge și murim murdari de viață.

Democrația spune că oamenii sunt egali. Creştinismul ne îndeamnă să privim dincolo de faţă, să punem preţ pe suflet. Cotidianul însă, ne dă foarte des acest spectacol: vedem  tot mai des femei care și-au transformat frumusețea naturală într-o figură lipsită de orice fel de expresie, cu pomeți ridicați nefiresc de mult, buze umflate și figuri care par a fi din ceară. Oare nu este aceasta departe de a fi o metodă de înfrumusețare? Căci există o diferență în a pune în valoare ceea ce ai apelând la specialiștii în frumusețe, și a interveni cu metode diverse în a modifica ceea ce ai primit în dar.

În ultimii ani, frumusețea naturală a pierdut tot mai mult teren în fața celei artificiale. Fiind într-o continuă căutare a perfecţiunii, nu mai suntem mulţumiţi de simple proceduri de întreţinere. Mai ales că acum pot să-ţi «ştergi» ridurile sau să-ţi măreşti buzele doar cu o înţepătură contra cost. 

Straturile de frumusețe sau, altfel spus, machiajul, este un fenomen morbid al tinereţii de astăzi. Pentru a atinge cote maxime de frumusețe, buzele voluptoase fac parte din portretul ideal al femeii cotidiene, iar mărirea acestora cu ajutorul acidului hialuronic sunt tot mai solicitate în cabinetele de chirurgie estetică. Pe lângă faptul că frumusețea costă, ea cere și sacrificii. Recent, mai multe tinere din capitală au trecut prin clipe de coșmar după ce au mers la proceduri de injectare a buzelor cu acid hialuronic, dar li s-a introdus în buze altă substanță nocivă.

„Și-au dorit buze voluptoase, dar s-au ales cu buze din plastic. Este povestea mai multor femei, care s-au plâns pe rețelele de socializare că au mers să-și mărească buzele cu acid hialuronic la un salon de frumusețe din capitală, însă li s-a injectat o altă substanță, care în timp s-a transformat în plastic. Șirul dezvăluirilor a pornit de la fiica afaceristului Dorin Damir, finul liderului PD, Vlad Plahotniuc”,

precizează http://protv.md/stiri/actualitate/si-au-dorit-buze-voluptoase-dar-s-au-ales-cu-buze-din-plastic—2467431.html .

Să nu mai alergăm așadar după acest vîrtej schimbător de mode și mascarade stilistice, ci să valorificăm adevărata frumusețe, cea naturală, care nu ne expune la riscuri și nu poate fi contestată.


Комментарии:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.