Galina Dobânda te ajută să îțî alegi buchetul pentru nuntă

Buchetul de mireasă și butoniera mirelui trebuiesă fie accesorii principale, neapărat realizate de un florar iscusit care are o experiență mare în acest domeniu. Înagenția Belle Amour, florarul are o experiență de mai bine de 20 de ani în acest domeniu, astfel încât să puteți avea încredere în el pentru acest eveniment important!

Odată ce v-ați decis cu privire la restaurantul unde veți juca nunta și tematica acesteia, apelați neapărat decoratorii pentru a crea conceptul, nuanțele care se vor aborda, accesoriile, și desigur, buchetul de nuntă al miresei. Butoniera mirelui la fel trebuie să fie în tonul buchetului pe care-l va purta mireasa.

Comanda pentru un buchet de mireasă trebuie realizată cu minim două săptămâni înainte, deoarece agențiaBelle Amourlucrează și cu cataloage din afara țării, iar florile pot fi aduse în special și din Olanda, de aceea este nevoie de timp.

Echipa Belle  Amour știe cel mai bine care este buchetul potrivit pentru o mireasă stilată și frumoasă, dar mai ales cum trebuie să-l asorteze ca să aibă gust, rafinament și originalitate.  Specialista acestei arte Galina Dobânda, vine și cu câteva sfaturi, idei și recomandări pentru confecționarea buchetului de mireasă și a butonierei mirelui.

Pentru care buchete de mireasă se poate opta?

În întreaga lume, florarii disting două tipuri principale de buchete pentru mireasă: rotunde și în formă de picătură. Ele pot fi realizate în diferite stiluri și pot fi de diferite culori. Prin metoda de confecționare buchete sunt împărțite în trei tipuri: pe tulpinile lor, pe fir, și în port-buchet. Cel realizat în port-buchet are un tub din plastic ce este decorat cu un material special, care absoarbe apa ca un burete, și hrănește florile pentru toată ziua nunții.

Astfel de buchete sunt confecționate destul de repede și sunt potrivite să se țină în mâini. Florile din acest buchet sunt ținute pe propriile tulpini și pe fir. Florile mari și grele sunt fixate pe sârmă, iar restul sunt ținute pe tulpinile lor.

În dependență de ceea ce vă doriți florarul sau consultantul agenției vă pot propune mai multe modele.

Când compuneți un buchet, luați în considerare următoarele aspecte:

Tipurile de flori pentru care se va opta:

Dacă doriți o nuntă rustică, puteți alege din flori de câmp, fructe de pădure sau bujori, care pot fi asamblate cu o scoică sau o panglică. Pentru o nuntă cu buchetul în stil Shabby-chic este mai bine pentru a alege trandafiri englezești de culoare roz. Tradițional, buchetul poate fi confecționat din trandafiri, culoarea cărora depinde de culoarea rochiei miresei. Cele mai populare dintre toate culori atunci când se compune un buchet de nuntă este roz, dar puteți utiliza în crearea buchetului absolut toate nuanțele sale, multe din ele pot avea și culoarea florii de fuchsia. Un buchet de nuntă cu această floare va arăta neobișnuit și stilat.

În acest aspect, trebuie să fiți, în primul rând, ghidați de schema generală a culorilor nunții, cu decorul floral al sălii, deoarece un buchet pentru nuntă ar trebui să fie combinat și cu acestea. În plus, culoarea buchetului de mireasă ar trebui să accentueze și să completeze rochia, să nu fie prea “țipător”.

În cazul în care decorul nunții este alcătuit din nuanțe de roz, și rochia de culoare fildeș, puteți face un buchet din flori de culoarea fildeș, cu o ușoară adăugare de roz. La nuntă, se optează de obicei, pentru culori mai deschise ale florilor, de exemplu cele de câmp, în ton cu o coroniță pe cap, din aceleași flori. Dacă rochia miresei nu este albă, ci crem sau roz, atunci florile trebuie selectate cu 1-2 nuanțe mai întunecate. Foarte nobile și rafinate, ca bijuteriile, vor arăta orhideile. Numai că ele au nevoie de o îndemânare specială în crearea buchetelor.

Rezistență

Pentru buchetul de mireasă alegeți doar cele mai speciale flori care pot rezista la purtarea constantă în mâini, la temperatura din stradă sau la o temperatură ambiantă: ridicată sau scăzută.

Mirosul

Ar trebui să fie proaspăt, dar nu intens, să nu provoace o alergie miresei, care va ține un buchet în mâinile ei timp de mai multe ore. Prin urmare, crinii pentru un buchet de mireasa nu sunt cea mai bună soluție.

Rețineți că nu puteți poziționa un buchet de mireasă la talie sau sub piept, fiindcă el va împărți vizual figura în jumătate, va face aspectul mai gros și mai jos!

Cum nu trebuie să fie buchetul miresei, pentru a nu da greș cu cel mai important eveniment din viață, și anume nunta:

  • Să corespundă stilului nunții;
  • Să nu eclipseze rochia de mireasă;
  • Să se combine armonios toate nuanțele;
  • Să nu aibă un miros puternic;
  • Să nu fie greu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *