Irina Macari: interpreta care cântă ceea ce simte

Irina Macari este o tânăra  interpretă din Moldova care datorită talentului și muncii asidue  a devenit vedetă.  Aceasta  ne-a dezvăluit câteva detalii despre pasiunea sa pentru muzică, dar și despre alte activități ale ei.

A știut mereu că muzica și melodiile frumoase reprezintă elementul definitoriu al interiorului uman. Prin intermediul lor, fiecare își exprimă bucuriile sau tristețile și își arată frumusețea sufletească. Combină perfect prezența scenică cu platourile de televiziune și este ferm convinsă că doar așa poți obține noi colaborări, te poți promova și poți încerca proiecte interesante, care ulterior devin o parte din tine. Inițial, a devenit cunoscută în Republica Moldova, apoi, a obținut success și aprecieri și de la publicul de peste Prut cu piesele ei și colaborarea cu interpreții de acolo, dar nicidecum nu intenționează să se oprească aici. Despre planurile de viitor, dar și amintirile frumoase din trecut, ne va  spune chiar interpreta Irina Macari, din culisele vieții personale și a celei de scenă.

Irina, te auzim la radio, te vedem pe scenă și pe platourile de televiziune. Unde te simți cel mai bine? Eu nu pot să fac ceva ce nu-mi place sau, cel puțin, nu pot s-o fac bine. Îmi place să combin astfel activitățile, încât să mă pot bucura de orice moment din carieră. Nu-mi place rutina, iar eu învăț zi de zi să combin armonios toate activitățile pe care le am. Până acum, toate parcurg într-un mod dinamic.

Anul acesta ai lansat 3 piese noi. Cine-ți scrie versurile, muzica? Toate piesele mă reprezintă și fac parte din starea mea de spirit. De obicei, versurile le scrie textierul și muzicianul Viorel Mahu, alte ori vin și eu cu careva idei. Eu pun pe foaie ce văd, ce gândesc și ce simt. Mă implic și la linia melodică, uneori, dar procesul de creație de fiecare dată e diferit. Sunt onorată  să colaborez cu textierul și muzicianul Viorel Mahu, iar de orchestrare se ocupă Ivan Linkovschi. Piesa «Rebelul meu»este scrisă de Ciprian Axiniei și Irina Macari, orchestrarea fiind realizată de Marcel Ștefăneț.

 

Care dintre piesele tale îți este mai aproape de sufletși de ce?

Nu am o melodie care îmi este mai aproape de suflet, pentru că la toate am lucrat mult, m-am implicat la fiecare piesă. E prioritar pentru mine să mă dedic cu toată ființa mea în ceea ce fac pentru publicul meu și ulterior satisfacția e la maxim pentru că mi se apreciază munca și dăruirea de sine.

Cu cine dintre artiști ai mai colaborat până acum și cu cine ți-ai dori să colaborezi vreodată?

Sunt deschisă spre colaborări, îmi plac provocările, ador interpreții cu idei diverse și cât mai interesante și provocatoare. O colaborare recentă, în care am și finisat proiectul este cu DJ Andrei Lupu. Am lucrat la un cover, o piesă veche românească care este recunoscută atât la frații de peste Prut cât și la noi în Republica Moldova.

 

La ce proiecte lucrezi acum? Planifici concerte, colaborări? Unde, când?

Sunt deja noi proiecte care vor fi desfășurate atât la noi în țară, cât și în România, la fel și colaborări cu interpreți de peste Prut și concerte în afara țării. Îmi doresc mult ca aceste legături și colaborări plăcute să-mi fie de bun augur în toate realizările mele muzicale, să mă dezvolte pe această cale și să poată determina mult succes carierei mele muzicale.

Pe lângă talentul de a cânta, de ce mai are nevoie un interpret pentru a avea succes? Este ușor pentru o interpretă să ajungă și să se m

enținăîn top?

Un interpret are nevoie de carismă, să fie liber, sincer, să transmită publicului emoții. Prin muncă, talent, un interpret ar putea să se mențină în top, mai ales dacă pe lângă talentul care-l are mai face și anumite sacrificii pentru a obține un produs bine definit.

Suntem siguri că ai anumite vise, atunci cât de departe te vezi în următorii ani?

Mi-aș fi dorit să ajung o interpretă de talie internațională. Desigur, este nevoie de multă muncă și perseverență pentru a face totul bine și de calitate. Visul meu, tot muzicii rămâne fidel, de aceea tot ce va urma nu are decât să fortifice și să împlinească cariera mea de interpretă!


Комментарии:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.