JEFF BEZOS: MILIARDARUL CU AVERI ASTRONOMICE

A hotărât că vânzarea de cărţi online i-ar putea aduce averi astronomice, iar ideea lui de afacere s-a adeverit după primele două luni de funcţionare a magazinului, când Amazon vindea în toate cele 50 de state ale SUA şi în alte 45 de ţări. În prezent, Jeff Bezos este cel mai bogat om din lume, cu o avere care se ridică la peste 160 de miliarde de dolari datorită companiei sale Amazon, devenită în ultimii ani cea mai mare companie cu vânzări online și cea mai valoroasă. Odată cu această ascensiune, Jeff Bezos i-a depășit pe Mark Zuckerberg, Bill Gates și alți afaceriști cu averi impresionante.

Născut într-o familie de fermieri din New Mexico, Jess Bezos și-a manifestat de mic copil interesul pentru mecanică, prin încercarea de a-şi demonta pătuţul când era copil, iar mai târziu, prin inventarea unui sistem electric care să-i ţină rudele mai mici departe de propria cameră.

Fondatorul ”Amazon.com” a studiat inginerie electrică şi informatică, a ocupat posturi de muncă în companii comerciale și organizații bancare.

În 1994 a fondat Amazon, iar în doar două luni, vânzările online au ajuns la 20.000 USD pe săptămână.

Potrivit sursei Business Insider, Bezos doarme opt ore, se trezeşte fără alarmă, apoi ia micul dejun și nu-şi programează niciodată întâlniri dimineaţa.

În Washington DC Bezos deţine o proprietate de 2500 de metri pătraţi pe care a cumpărat-o cu 23 de milioane de dolari. De asemenea, el deţine şi o proprietate în Beverly Hills, ce se întinde pe 2 acri, în valoare de 25 de milioane de dolari.


Комментарии:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.