ANA ODOBESCU: MI SE PĂREA IREALIZABIL SĂ CÂNT PE SCENE MARI PRECUM EUROVISION

Este născută în Dubăsari, domiciliată în Chișinău, dar cine știe ce suprize îi rezervă viitorul, ce uși sau hotare îi poate deschide scena din Tel Aviv. Câștigătoarea selecției naționale pentru concursul de muzică Eurovision 2019 este frumoasa și talentata, Ana Odobescu. Pasionată de stiluri ale muzicii jazz, a ales însă, să ne reprezinte țara cu o piesă emoționantă de dragoste. Într-un interviu  acordat redacției Valand, interpreta autohtonă dezvăluie impresii despre provocările și emoțiile în acest concurs, dar și despre experiența muzicală anterioară.

Tânăra interpretă Ana Odobescu își amintește cu mult entuziasm despre pasiunea ei pentru muzică: „Nu am avut niciodată dubii în competențele mele muzicale. De mic copil cânt, fredonam melodii și acasă. Probabil am preluat acest talent de la bunelul meu. El cânta la trompetă, a fost și chitarist. Sunt o fire determinată și încrezută. Visam să ajung la concursul Novaya Volna, dar mi se părea irealizabil să cânt pe scene mari precum  Eurovision.  Dar iată că soarta mi-a oferit această șansă, n-am s-o ratez nicidecum”.

 

Pregătirile pentru concursul local au decurs cu succes datorită echipei cu care lucrează Ana și care o susține necondiționat. ”Sunt norocoasă să am alături oameni care mă susțin foarte mult  și să lucrez cu o echipă competentă, care mă surprinde cu rezultate frumoase mereu. Chiar și pregătirile pentru videoclipul piesei le-am făcut în scurt timp, dar ne-a reușit. Concursul național s-a organizat destul de târziu în comparație cu alte țări, iar noi am fost presați de timp. Colaborez cu o echipă de oameni extraordinari, a fost o provocare să lucrăm împreună pentru acest proiect”, mărturisește Ana.

Îndrăgita interpretă ne confesează telegrafic despre sentimentul victoriei: „ Nu pot să redau ce am simțit în momentul în care am fost declarată învingătoare. Deși eram încrezută în forțele proprii,  m-am așteptat mai puțin să câștig. Nici acum nu îmi vine a crede, nu am avut un show deosebit. Eram doar eu și vocaliștii pe scenă”.

Ana Odobescu va concura pe scena din Tel Aviv cu piesa de dragoste „Stay”. Mesajul acesteia e să ne învețe cum trebuie să ne păstrăm povestea de iubire în momente de cumpănă, potrivit versurilor: „- Rămâi, rămâi cu mine și împreună vom încerca să învingem…”

 

Tânăra interpretă vorbește despre cum a ales piesa pentru concurs: „Eu n-am solicitat această piesă. Mi-au venit mai multe propuneri de peste hotare. Prin luna noiembrie, o echipă de compozitori și autori din Grecia, Suedia, mi-au sugerat câteva piese. Erau mai multe opțiuni de alegere. Mi-a plăcut în mod deosebit piesa „Stay”, am îmbrățișat dintr-odată ideea. Cu ajutorul ei pot să-mi demonstrez capacitățile vocale, timbrul, diapazonul. Dar este și o piesă frumoasă, zic eu”.

Despre emoțiile scenice, tânăra declară cu multă convingere: „Mereu am emoții pe scenă, chiar dacă am în spate vreo 10 ani de experiență în muzică. Mă concentrez cu toată ființa mea să primesc plăcere din ceea ce fac pentru moment. Asta e strategia prin care îmi temperez temerile scenice”.

Primele studii muzicale și le-a făcut în orășelul de baștină, Dubăsari. Tânăra a studiat la facultatea «Muzică de estradă și jazz», la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. Ana ne vorbește despre preferințele și reușitele ei muzicale”De când mă țin minte mi-a plăcut jazz-ul, e stilul care mă reprezintă. Am luat locul 2 la „Sloveanskii Bazar”, un concurs  internațional de muzică de estradă,  cântând o piesă în stil jazz. Anume aceasta m-a ajutat să ating rezultatul dorit”.

 

Cea mai mare realizare pe plan profesional a Anei Odobescu, rămîne a fi concursul „Sloveanskii Bazar”. Pe plan personal însă, nimic nu-i poate aduce mai mare împlinire decât nașterea fiului ei, despre care Ana declară cu multă afecțiune: ”Are doar 2 ani dar mergea împreună cu mine la repetiții. Și el este muzician, deja!”

Responsabilă de ținuta scenică pentru concursul final din Moldova este Ecaterina Vâștac. Designerul  reprezintă brand-ul pentru femei Le Parole. Tot ea îi va crea Anei și vestimentația scenică pentru concursul din Tel Aviv. Despre cum va arăta costumația, interpreta menționează: „Nu știu sigur ce o să îmbrac, dar sunt convinsă că voi avea o rochie spectaculoasă, albă, căci asta e culoarea victoriei”.

Vorbind despre vestimentație și design, am abordat împreună cu Ana tendințele nudismului scenic a mai multor vedete. În opinia ei, artistele se afișează tot mai sumar îmbrăcate pe scenă din motiv că vor să pară excentrice, să se distingă de altele nu doar prin voce.

„Dacă ai corpul frumos, de ce să nu lași lumea să ți-l admire? Jennifer Lopez de exemplu, apare în mare parte dezgolită pe scenă, iar publicul acceptă imaginea ei”, remarcă Ana.

Redacția Valand Magazine îi adresează Anei Odobescu cele mai sincere felicitări pentru frumoasele rezultate de până acum, dar  și mai multe, pentru viitor!


Комментарии:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.