O savantă de renume dezvăluie cum se depozitează toată informația despre tine

Sistemul nostru nervos este un univers minunat. Fiecare dintre noi se naște cu o rețea colosală de neuroni, însă unii oameni pierd pe parcursul vieții o bună parte a acestor celule-minune. Sistemul nostru nervos mai are proprietatea de a păstra absolut toată informația despre viața noastră. Despre importanța gestionării corecte și responsabile a acestui sistem ne vorbește celebra savantă de renume internațional din Rusia, Tatiana Cernigovskaia.

Potrivit savantei, fiecare dintre noi se naște cu propria sa rețea de neuroni, iar copiii mici au mai mulți neuroni decât maturii. Asta deoarece o anumită parte a neuronilor dispare pe parcursul vieții din cauza faptului că nu sunt solicitați și întrebuințați.

În rețeaua noastră de neuroni are loc stocarea textului întregii vieți. Iar atunci când va veni clipa întâlnirii cu Creatorul, fiecare va trebui să-și prezinte propria istorie și totul va deveni cât se poate de clar: ce ai mâncat, ai băut, cu cine ai comunicat, subliniază Tatiana Cernigovskaia.

„Dacă persoana nu are boala Alzheimer, creierul său păstrează toată informația pe lângă care aceasta a trecut, a mirosit-o, a încercat-o, a băut-o etc. Acolo este depozitat totul”, susține savanta.

Pentru alde Gică contra și pentru adepții empirismului Cernigovskaia precizează: „Dacă nu țineți minte ceva, asta nu înseamnă că așa ceva nu se păstrează în creier. Există o mulțime de posibilități de a demonstra asta, iar cea mai simplă este hipnoza”.

De aceea savanta recomandă să nu citim cărți stupide, să nu ne întreținem cu nătărăii, să nu ascultăm muzică proastă, să nu consumăm mâncare de calitate rea, să nu privim filme lipsite de sens etc.

„Dacă ne vom prosti și vom mânca în stradă shaurma, ulterior aceasta va putea fi eliminată din stomac, dar iată că din cap niciodată, or ceea ce a căzut, e pierdut (în rusă: что упало, то пропало)”, mai menționează Cernigovskaia.

Dar tu cum îți pui în valoare neuronii? Îi valorifici la maximum sau îi lași să dispară, neavând nevoie de ei? Ce cărți citești, cu ce fel de oameni îți pierzi sau îți valorifici timpul prețios? Ce informații scrii în istoria vieții tale?

Echipa Valand dorește ca acest articol să te motiveze să-ți trăiești frumos fiecare clipă din viață!

 

 


Комментарии:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.