Trăiește vița pas cu pas in ritm de dans cu Black&White

Atunci când îți propui să faci ceva mai bine decât alții, reușești. Acest fapt îl demonstrează și fondatorul școlii de dans Black&White – Iulian Țurcanu. Dansul îi este pasiune încă de mic, iar astăzi acesta se poate mândri cu o carieră în acest domeniu. Despre cât de ușor este să faci bani din artă, cum inveștești în viitorul copiilor și de ce trebuie să continui în ciuda obstacolelor, aflați în interviul ce urmează.

Toate momentele trăite pe scenă sunt remarcabile pentru el. Orice prestaţie scenic este ca şi prima sau ultima, anume prin aceasta, consideră el, se deosebeşte un dansator profesionist de un simplu amator de dans. Coregrafia pentru Iulian înseamnă relaxare, înseamnă aerul de inspiraţie care îi permite să redea idea şi liniştea sufletească prin dans, astfel în cât şi ceilalţi să simtă ceea ce simte el. Şi-a dedicat viaţa artei dansului. El spunecă”un profesoreste bun atunci când poate să ţină oamenii lângă el”.

Pasiunea pentru arta dansului a fost cea care te-a determinat să faci și o carieră în acest domeniu?

Probabil mi-a influențat anumite viziuni. Nu eram de acord cu ce se întâmplă în jur și am crezut că pot face ceva mai bine – asta e viziunea care m-a impus și m-a influențat ca să deschid o școală. Dansul este aerul pe care-l respir, viaţa mea momentan şi ocupaţia de care-mi leagă speranţele şi planurile de viitor. Deschiderea studiourilor mi-au hotărât soarta, iar prima lecţie de dans am realizat că aceasta este ceea ce mă reprezintă.

 Spune-ne care a fost începutul acesteia?

A fost un început din întâmplare. Pentru mine pe primul plan erau dansurile, iar de la prima lecție de dans, profesorul mi-a spus că am un potențial, ceea ce m-a făcut să cred în mine și doar în două luni am mers la primul meu concurs, unde am luat locul 12 din 160 de perechi – acesta a fost un rezultat foarte bun la cei 9 ani ai mei. Așa, de atunci dansul și repetițiile mi-au ocupat, practic, tot timpul liber.

Vorbește-ne despre conceptul școlilor de dans  Black&White care azi sunt niște școli de succes. Cum crezi ce a stat la baza acesteia?

Eu cred că la baza școlilor de dans a stat dorința și pasiunea pentru dans, iar succesul constă în muncă și echipă.

La momentul de față mă mândresc cu echipa pe care o am, pentru că tot ceea ce înseamnă  Black&White astăzi este datorită echipei, nicidecum doar datorită mie ca fondator. Da, este un început pentru care am lucrat, pentru care mi-am luat toate greutățile de gen chirie, local și alte probleme de ordin administrativ, însă imaginea, calitatea, toți elevii pe care-i am este meritul echipei – profesori, administrație, etc.

Fiind căpetenia acestor școli, cum reușești să ne bucuri cu rezultatele remarcabile și succesul pe care-l deții?

Iarăși munca, pentru că eu altceva pur și simplu nu văd. Dansez de mic, din perioada când am început să fac ceva astfel încât să mă simt bine, să fac ceva pentru lume. Regăsindu-mă în dans, am decis să nu mai fac nimic altceva, ci să mă dedic doar lui, pentru că asta știu să fac din fragedă copilărie. De fapt, mereu aveam în cap ideea ca să devin mai bun și mai bun și mereu mă țin de această idee și încerc să trag și echipa după mine, astfel încât să avem un țel comun.

Familia și cariera necesită mult timp… cum reușești să le acorzi timp și să le ții în armonie?

Încerc să le combin… e foarte important, însă, să pui o graniță între ele. În ultima perioadă am început să depun mai mult efort și timp pentru familie. Abia aștept să merg acasă după o zi de lucru, pentru că acolo mă așteaptă cele mai iubite persoane.

De altfel, copiii sunt cei cu care lucrezi zi de zi? Cum îi modelezi în această artă până îi vezi pe ringul de dans?

Sunt un părinte doar la început de cale, dar am o oarecare experiență cu copii care sunt în școală. Aici avem copilași de la 3 ani în sus și pot spune că acum copii sunt foarte dezvoltați și prind totul foarte repede. După cum spune ideologia școlii noastre, ceea ce faci trebuie să faci bine și nu contează ce anume. Asta îi va învăța în viitor, ca să depună suflet în ceea ce fac. Ca în orice școală, Black&White educă copii, discută cu ei, îi motivează, pentru că au și ei momente dificile. Prin comunicare și susținere vom reuși să investim cu folos în viitorul copiilor noștri.

Ce poate însemna dansul pentru un copil? Cum apreciezi dacă un părinte merită să investească în acest hobby al copilului?

Copii sunt interesați de domeniul artistic, doar că generația de astăzi vrea rezultate imediate. De multe ori, din această cauză, copii talentați aleg să plece și să lase baltă ceea cu ce se ocupă, considerând că nu au un viitor. De acord, dar totul are dreptul la viață, trebuie doar să crezi în asta. Citesc multe cărți motivaționale – Kiyosaki, Carnegie, care ne învață să credem în noi. În primul rând dansul este activitatea care dezvoltă atât mintal, cât și fizic. Atunci când dansezi, pe lângă faptul că pui în mișcare practic toți mușchii, trebuie încă să memorezi toate mișcările și să acționezi rapid. Astfel, dansul oferă o minte ageră, un corp puternic și dezvoltat.

 În dans… este nevoie de careva capacități speciale ale copilului sau toate sunt ușor de învățat? Ce îl poate motiva cel mai mult pe un părinte să-și dea copilul la o școală de dans?

Pentru a obține ceva nu e nevoie de calități speciale. Pentru orice trebuie să muncești, iar peste un timp să ți se spună că ai talent. Dacă depui efort – ajungi acolo unde vrei.Pe un părinte îl poate motiva faptul căci copilul lui vrea să se ocupe cu ceva. Dansul e o alegere bună pentru că el oferă o dezvoltare mai generală – gândirea și fizicul.

Care este sfatul tău pentru părinții care doresc să investească cu folos în copii lor?

Să fie alături de copii lor, să-i susțină. Generația de azi își dorește rezultate imediate, de aceea de multe ori renunță la ceea ce fac, însă părinții sunt cei care trebuie să fie alături de ei la fiecare pas și să-i sprijine când vor să renunțe.


Комментарии:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.