Cristina Odaji: ”Ochii sclipitori și armonia interioară întotdeauna au fost în trend.”

Cristina Odaji: ”Ochii sclipitori și armonia interioară întotdeauna au fost în trend și au servit drept bază pentru un machiaj reușit.”

Cum ați intrat în frumoasa lume a artei machiajului?

Deși am absolvit Facultatea de Drept, urmată de studiile universitare de masterat în domeniu, m-am regăsit energetic în domeniul frumuseții. Îmi plăcea mult să machiez și permanent mă rugau prietenele, vecinele să le fac mai frumoase. Astfel în 2009 am făcut primul curs de make-up profesional, după care au urmat circa 30 avansări și cursuri în sfera frumosului. Am evoluat pas cu pas, am sacrificat uneori timpul petrecut cu copiii, dar totuși am muncit pentru ei, pentru faptul ca ei să fie mândri de mine. Și în final, în 2015 am creat studioul ”Personna Image Studio”. Iar în 2018 avem încă o realizare frumoasă – suntem înregistrați în calitate de marcă pe piața Moldovei și avem drepturi unice vizavi de aceasta.

Sunteți unul dintre cei mai apreciați make-up artiști din Republica Moldova, dar pe lângă aceasta sunteți și profesor de make-up, ce obțin studentele dumneavoastră în urma cursurilor pe care le predați?

Mulțumesc pentru apreciere. Într-adevăr predau cursuri de make-up deja de aproape 5 ani. Pe lângă cunoștințele din domeniu, studentele mele primesc și multă informație din domeniul psihologiei. Pe parcursul a 9 ani de activitate am învățat că dacă un specialist înțelege ce vrea clientul- îi va putea oferi exact ce își dorește. Le vorbesc studentelor mele din experiența mea și de cele mai multe ori se regăsesc și înțeleg. Avem lecții cu încărcătură emoțională puternică, așa că se mai întâmplă să nu atragem atenția la faptul că timpul unei ore expiră. Înaintea sărbătorilor de iarnă am organizat împreună cu studentele noastre un eveniment cu tematica ”Dar din dar se face rai” și am colectat o sumă de bani pentru câteva familii social vulnerabile. Acolo am discutat despre relațiile cu clienții și atitudinea pe care trebuie să o abordeze un specialist. Pentru că fiecare client trebuie perceput după energia pe care o emană. Cineva are nevoie de comunicare, respectiv tu ca specialist trebuie să înțelegi asta și să o oferi, și din contra cineva vrea liniște atunci când vine la tine, deci trebuie să știi a păstra tăcerea la momentul potrivit.

Când realizați un machiaj puneți accent pe trăsăturile faciale ce individualizează o persoană sau preferați să le acoperiți cu machiaj pentru a obține o imagine perfectă?

Prefer să individualizez trăsăturile faciale a fiecărui client pentru a obține o imagine perfectă. Nu există un etalon al frumuseții, dar atrag atenția la particularități precum culoarea ochilor, culoarea părului, caracterul și felul de a fi al persoanei, energia acesteia, datorită acestor detalii găsesc make-up-ul perfect pentru fiecare clientă.

Există un set de reguli pentru a obține machiajul perfect?

Evident că sunt reguli, totuși eu cred că perfecțiunea se ascunde în detalii. Make-up-ul perfect poate fi obținut doar personalizându-l. Spre exemplu, când realizez un make-up pentru mireasă, îi cer clientei să-mi vorbească despre culoarea costumului mirelui, despre nuanța buchetului miresei, despre culorile decorului, în unele cazuri chiar și despre culoarea rochiei pe care o va purta nașa, ca să fie o armonie completă și să avantajez clienta.

Care este cea mai plăcută parte în meseria dumneavoastră?

Cel mai plăcut este atunci când munca este apreciată și ai faima unui specialist bun. Este vorba de acel moment când pleacă un client și vin alții doi. Nu vorbim deja de remunerare, aș minți dacă aș spune că nu e o parte plăcută.

Pentru ce produse optați și recomandați studentelor dumneavoastră să folosească?

În calitate de specialist ce se respectă aleg cele mai bune produse. Cele mai bune nu înseamnă cele mai scumpe, când spun cele mai bune mă refer la calitate, la rezistență, la efect. Optez doar pentru produse rezistente, deoarece este o satisfacție maximă când revine o clientă mulțumităde faptul că machiajul a ținut tot evenimentul.

Vă ghidați după tendințe sau aveți un stil al dumneavoastră ce este neschimbat?

Tendințe mixate cu ceea ce i se potrivește clientului. Ca să mă înțelegeți, dacă vine o persoană cu extensii, părul vopsit în diferite culori, îmbrăcată extravagant, eu înțeleg că acestei persoane nu-i este frică și eu pot crea ceva intensiv, pronunțat. Altei persoane care nu se machiază zilnic, care iubește culorile pastelate, nu i se va potrivi un astfel de machiaj, deci are nevoie de ceva natural.

Ce trenduri sunt în materie de make-up în anul 2018?

Ochii sclipitori și armonia interioară întotdeauna au fost în trend și au servit drept bază pentru un machiaj reușit. În ce privește culoarea anului acesta este ultravioletul, este un violet intens, o culoare complexă, fiind considerată și culoarea clarvăzătorilor. Și nu în ultimul rând, întotdeauna va fi în vogă atitudinea pozitivă și armonia atât cu lumea din jurul tău, cât și cu lumea ta.

 

Cristina Odajii Make-up Artist,Fondator și Director General la Image Studio «Personna»

Chișinău, str. Albișoara 4

Tel. +373 686 88 814;

Website: http://vizaje-kristy.com

Facebook: @personnaimagestudio


Комментарии:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.