5 fructe pentru o siluetă perfectă

Strugurii

Dieta bogată în struguri te ajută să slăbeşti uşor şi repede. Motivul? Strugurii au efect diuretic şi stimulează eliminarea apei. Pe lângă faptul că reprezintă un aliat important în lupta împotriva kilogramelor, consumul de struguri aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Datorită conţinutului bogat de mangan, vitamina B6, B1, potasiu, vitamina C şi flavonoizi, cercetătorii susţin că dieta bazată pe struguri: protejează inima, ameliorează circulaţia sanguină, luptă împotriva cancerului, reduce riscul de Alzheimer şi este recomandat în cazurile de hipertensiune.

Grepfrutul

Ajută la detoxifierea organismului şi reprezintă un bun aliat în curele de slăbire, însă consumat cu moderaţie. Un studiu efectuat la Institutul de Cercetare Scripps, din San Diego, California arată că persoanele care au consumat câte o jumătate de grepfrut înainte de fiecare masă, timp de 12 săptămâni au reuşit să slăbească fără niciun efort adiţional.

Merele

A tray full of healthy eating, crisp, wet and jucy green granny smith apples - each with their stalks on.

Sunt bogate în fibre solubile şi insolubile, vitamina C, beta-caroten, potasiu. Consumate regulat, te ajută la scăderea colesterolului, previne şi tratează constipaţia, artrita, reumatismul, guta şi stimulează imunitatea.

Bananele

Banana conține cantități mari de potasiu și magneziu, este ideal pentru o gustare înainte de exercițile fizice și după, sau la locul de muncă. Acestea sunt o alternativă  zahărului. De exemplu, în timpul mesei de dimineață, puteți adăuga câteva felii de banane în fulgii de ovăz, piureuri de fructe sau salată.

Ananasul

Ananasul are proprietăți anti-inflamatorii, și de asemenea ajută la pierderea în greutate (cu toate acestea, nu trebuie să contăm mult pe acesta, deoarece conține și cantități mari de fructoză). Ananasul, de asemenea, îmbunătățește circulația sângelui și întărește sistemul imunitar, datorită setului mare de vitamine.

 

Text: Olga Mînzat

Sursă foto: elle.ru

Facebook Comments

Post a comment