6 obiceiuri zilnice care te îmbătrânesc.

Atunci când discutăm despre îmbătrânire, știi deja că trebuie să te ferești de soare, de radicalii liberi, de mâncarea nesănătoasă, etc. Dar nu doar aceste lucruri îți sunt dăunătoare.

Purtarea lentilelor de contact

Aici problema intervine atunci când pui lentilele pe ochi și când le scoți. În acele momente s-ar putea să tragi de pielea sensibilă din jurul ochilor, iar acest lucru provoacă, în timp, apariția ridurilor. Ai mare grijă și investește într-o cremă antirid foarte bună.

Dormitul pe burtă sau pe o parte

Dacă dormi pe burtă sau pe lateral, dimineața te trezești cu acele dungi pe piele care se formează pe timpul nopții. Spre deosebire de ridurile de expresie, aceste tipuri de dungi în timp se vor transforma în riduri serioase, pielea va deveni mai puțin elastică și lăsată. Încearcă să te folosești de gravitație și dormi pe spate. Astfel, pe timpul nopții ai parte și de un mini-lifting.

Privitul monitoarelor

Deși nu putem nega că tehnologia ne-a adus un mare beneficiu și ajutor, în același timp, privitul îndelung al ecranelor ( laptop, smartphone, televizor, tableta) cauzează acele riduri pe gat, din cauza poziției pe care o adoptăm în acel moment. Soluția cea mai bună în acest caz este să fii atentă la poziția capului, să formezi un unghi de 90 de grade între mandibulă și gât.

Căldura

Acum, când vremea se răcește, cu siguranță, vei da drumul caloriferelor să încălzească casa. Din păcate, căldura din casă creează un aer uscat care dăunează pielii și deshidratează organismul. Fie scazi temperatura în casă, fie investește într-un umidificator.

Eliminarea grăsimilor din dietă

Ai grijă să nu tai complet grăsimile din dieta ta zilnică. Organismul are nevoie de acele grăsimi, mai ales pielea. Grăsimea ajută organismul să absoarbă antioxidanții, care sunt esențiali pentru lupta împotriva îmbătrânirii.

Facebook Comments

Post a comment