8 destinaţii romantice pentru o vacanță perfectă în doi.

Colmar, Marrakech, Bibury: iată doar câteva dintre propunerile noastre glam pentru o vacanță de poveste.

Și lista noastră începe cu fascinantul Colmar, oraşul magic al Franţei. Departe de tumultul Parisului, în estul Franţei, mai exact în regiunea Alsacia, vei descoperi un orășel pitoresc, în care magia pluteşte la fiecare pas. Ce nu trebuie să ratezi în Colmar? Pe scurt: muzee, târguri de antichităţi, delicii de patiserie sau fabulosul centru istoric La Petite Venise! Dacă iubeşti muzica clasică, planifică-ţi excursia în Colmar în timpul Festivalului Internaţional de Muzică Clasică.

Bali, paradisul îndrăgostiţilor – Dacă ai urmărit Eat Pray Love şi periplul Juliei Roberts prin Asia, cu siguranţă şi tu ai fost cucerită de micuţa insulă din arhipeleagul indonezian. Bali este locul în care vei avea parte de aventura vieții tale. Începe ziua la plajă, răsfaţă-te apoi cu un prânz tradiţional (orezul şi fructele de mare sunt nelipsite din preparatele localnicilor), plimbă-te prin pieţele pline de fructe proaspete şi vizitează terasele de orez ale insulei.

Sub soarele Italiei – Dacă visezi la o vacanţă demnă de un star și nu vrei să zbori pe un alt continent, porneşte pe urmele lui George Clooney şi descoperă unul dintre cele mai romantice locuri din nordul Italiei: Lacul Como a fost o destinaţie preferată de-a lungul timpului de scriitori, compozitori (Giuseppe Verdi a compus La Traviata într-o vilă de pe malul Lacului Como), politicieni (celebrul prim-ministru britanic, Sir Winston Churchill, obişnuia să vină aici şi să picteze peisajele de poveste), designeri şi actori deopotrivă.

Marrakech, exotism african – Dacă încă nu ai trecut Marrakech pe lista de locuri de văzut într-o viaţă, acum este momentul să o faci. Marrakech este unul dintre cele mai mari oraşe ale Marocului, o adevărată oază a distracției şi a shopping-ului pentru toate buzunarele.

Republica Dominicană, comoara din Caraibe – Plaje infinite, o mare incredibil de albastră, mii de palmieri, cocotieri şi mult soare: în Republica Dominicană, răsfăţul este cuvântul de ordine. Dacă plănuieşti să îți petreci luna de miere în micul stat insular din Marea Caraibilor, trebuie să te avertizăm de pe acum că va fi extrem de greu să părăseşti acest paradis exotic.

Bruges, o legendă medievală – Este imposibil să ajungi în Bruges şi să nu te îndrăgosteşti de acest loc care pare desprins din poveştile cu prinţese şi cavaleri în armură. Aflat la distanţă de o oră de Bruxelles, Bruges este un oraş foarte romantic, care îşi merită din plin titlul de „Veneţia Nordului“.

Los Cabos, o vacanță demnă de un star – Ce au în comun Justin Timberlake, Kim Kardashian, Jennifer Aniston, Cameron Diaz, Jessica Alba şi o mulţime de alte vedete de la Hollywood? Escapadele în Los Cabos, poate cea mai populară destinație de vacanță din Mexic.

Bibury, în mijlocul naturii – Dacă ai văzut Bridget Jones’ Diary, Die Another Day sau Downton Abbey, în mod sigur te-ai lăsat și tu cucerită de peisajele rusticului Cotswolds, una dintre cele mai frumoase zone rurale din Anglia. Iar orășelul Bibury pare să fie reprezentatul de seamă al acestei regiuni.

Facebook Comments

Post a comment