Află cele 10 greșeli, ale unui machiaj care te îmbătrânește!

Un machiaj profesional te poate avantaja, însă prea mult fond de ten sau într-o culoare prea deschisă, fard de pleoape în nuanţe nepotrivite sau corector aplicat greşit sunt câteva dintre alegerile care te îmbătrânesc.

O cantitate mare de fond de ten: Prea mult fond de ten se adună în liniile fine de la nivelul pielii și fură din luminozitatea pielii tale. Evită formulele de fond de ten cu acoperire mare şi formule mate sau pe care găsești formularea long-wearing, 24 h.

Rujul cu nuanțe prea închise: Un ruj într-o nuanță închisă micșorează optic suprafața buzelor și te îmbătrânește foarte tare. Alege nuanțe de roșu vibrant în loc de burgund sau coniac.

Prea mult anticearcăn: Anticearcănul are un rol important în machiaj și, aplicat corect, face minuni. Dar un anticearcăn dens, aplicat cu generozitate și eventual și într-o nuanță prea deschisă, peste care mai aplici și pudră, provoacă un dezastru cosmetic – se va aduna în ridurile fine de sub ochi și te va îmbătrâni cu 10 ani! Alege un anticearcăn fluid sau cremos lejer, nu în stil creion și tapotează bine zona pe care ai aplicat, pentru a evita impresia de cercuri albe sub ochi.

Pudra aplicată în cantități mari: Pudra  are obiceiul de a fura luminozitate și de a se aduna în liniile fine de pe față. Iar dacă ai o pilozitate mai accentuază, scoate fiecare firișor de păr de pe față în evidență. Nu-ți mai tapeta fața cu pudră – te îmbătrânește!

Dermatograful  negru: Negrul e elegant în vestimentație, dar poate fi prea dramatic în machiaj. Dacă ai trecut de 25 de ani și treci și printr-o perioadă în care ești mai obosită, un dermatograf negru nu e alegerea bună pentru tine. Folosește nuanțe de maro închis sau prun în loc de negru și utilizează un bețișor de vată sau o pensulă de fard pentru a estompa linia de dermatograf.

Conturul trebuie folosit moderat: Creionul contur de buze trebuie folosit cu grijă. Dacă nu ești profesionistă în ale machiajului, mai bine nu-l folosești deloc. Un contur prea pronunțat și într-o nuanță prea închisă conferă un aspect vulgar și ia din volumul buzelor, ceea ce te îmbătrânește instant!

Mascara pe genele inferioare: Mascara conferă luminozitate privirii dacă produsul este aplicat cum trebuie și în cantități modeste. Dacă aplici mascara pe genele inferioare, privirea va fi mai obosită. În schimb, aplică un al doilea strat pe colțul extern al ochiului, pentru un plus de profunzime și mister privirii tale.

Prea puțin blush: În materie de blush, greșim destul de des – fie nu îl aplicăm deloc, caz în care fața machiată arată chiar mai ternă decât dacă nu am purta deloc machiaj, fie îl folosim  în cantitate prea mare, în culoarea nepotrivită și îl aplicăm într-o dungă inestetică pe obraz sau ne facem obrăjori asemănători cu cei ai unor păpuși rusești. Alege un blush în nuanțe naturale și aplică-l cu mișcări circulare, astfel încât să se difuzeze pe zona de pomete, înspre arcada și ureche, fără să lase dâre.

Nu aplica rujul direct din tub pe buze: Pe măsură ce înaintăm în vârstă, limita superioară și inferioară a buzelor se înmoaie, iar pielea (căzută) nu mai reține excesul de ruj. Nu aplica deci rujul direct din tub pe buze – folosește o pensulă specială cu care să întinzi rujul bine, astfel încât să nu se prelingă și să depășescă ”granița” buzelor. Pune cel mai mult ruj în centrul buzelor și întinde bine spre exterior.

Fard de sprâncene prea închis: La 25 de ani un fard de sprâncene mai închis te prindea bine – îți definea trăsăturile feței. La 35, este indicat să alegi un fard de sprâncene ceva mai deshis decât nuanța ta naturală – cu un ton sau două. Dacă vrei să nu te complici, renunță la creion și folosește un fard din cutia de culori pe care-l aplici prin mișcări ușoare de tapotare, astfel încât să umpli golurile din sprânceană.

Fii naturală chiar și atunci când ești machiată!