„Suferi de insomnii? Relaxează-te cu ajutorul terapiei cu pietre vulcanice la salonul VIVI Spa.”

Suferi de insomnii? Stresul este pentru tine la ordinea zilei? Relaxează-te cu ajutorul terapiei cu pietre vulcanice, care constă în masaj cu pietre calde. Este o metodă de tratament care folosește roci vulcanice de bazalt încălzite și uleiuri de masaj. “Efectele principale sunt de detoxifiere, relaxare și echilibrare energetică a corpului”. De acest răsfăț minunat putem avea parte la Salonul VIVI Spa, iar fondatoarea acestui loc special – Natalia Godea ne va dezvălui din secretele acestui răsfăț regesc.

Natalia, povestiți-ne succint ce înseamnă Stone Terapia sau masajul cu pietre calde?

Terapia cu pietre vulcanice este bazată pe disciplinele orientale conform cărora există șapte puncte energetice numite Chakre, localizate de-a lungul canalului central al corpului – centre ale energiei vitale care sunt legate de anumite organe ale corpului. Din punctele Chakra energia este distribuită în întregul organism prin numeroase canale energetice care traversează corpul. Astfel o parte din pietre sunt așezate pe corpul pacientului în cele șapte puncte cheie, puncte energetice numite Chakra. În cultura orientală se crede că acelor șapte puncte chakra le corespunde câte un organ vital, efectul stimulării lor fiind o stare de bine răspândită în tot organismul. Celelalte pietre rămase sunt folosite la un masaj ritmic ce oferă relaxare. Pietrele sunt alese pe mărimi și forme în funcție de fiecare parte a corpului. Rezultatul masajului este o relaxare spirituală și fizică!

Dezvăluiți-ne care sunt beneficiile acestei proceduri?

Efecte benefice ale acestei proceduri rezidă în faptul că:

► accelerează circulația sângelui și metabolismul celular;

► este unul dintre cele mai potrivite remedii pentru relaxare și pentru a avea un somn adânc;

► este indicată în perioade de stres intens, anxietate, insomnii;

► este eficientă și în problemele spatelui, dureri musculare, probleme circulatorii, artroze, artrite.

Prin ce metodă se realizează terapia dată? Care sunt etapele de aplicare?

Se unge spatele cu ulei de masaj, după care începe tratamentul propriu-zis. Se folosesc până la 54 de pietre foarte fine, rotunjite, de culoare gri închis, de diferite mărimi. Acestea sunt încălzite la o temperatură de 40-50ºC. Fără griji, temperatura nu este prea mare ca să ardă, doar va provoca furnicături plăcute în tot corpul și va induce o stare plăcută de relaxare. O parte din aceste pietre sunt fixe și vor rămâne așezate pe unul dintre punctele din corp, centrii energetici localizați de-a lungul coloanei vertebrale Pietrele au diverse forme: cele mari și rotunde vor fi așezate pe brațe și pe mâini, iar cele lunguiețe sunt destinate zonei gâtului. Există și pietre de dimensiuni mici, care se așază între degetele de la picioare pentru stimularea circulației periferice. Altele vor fi folosite pentru masajul propriu-zis. Tratamentul durează o oră și un sfert, iar la finalul lui trebuie să bei multă apă, pentru că se pierd lichide prin transpirație.

Prin Stone Terapie se obține relaxarea întregului organism, având ca rezultat o senzație de ușurare. Pe termen lung, se obține o stare de echilibru energetic, manifestată prin somn odihnitor, stare de bună dispoziție generală și eliminarea anxietății, dacă au existat astfel de probleme.

În general, este nevoie de 10 ședințe, cu frecvența de una-două pe săptămână. Apoi, ar fi bine să se urmeze un tratament de întreținere, cu una sau două ședințe pe lună.

Text: Mocanu Valeria

PhotoCredit: arhivă personală

 

Facebook Comments

Post a comment