Women’s Cafe- Yanna Yliushenkova: ”Aș putea vorbi despre sprâncene încontinuu.”

 

Yanna Yliushenkova,

brow master&trainner,

tel. +373 79163963

Sprâncenele sunt una dintre cele mai importante trăsături care ne definesc chipul. Nu în zadar se spune că acestea pot indica sensibilitatea, inteligența și chiar caracterul unei persoane. Mai mult, ele reprezintă 50% din efectul unui machiaj, așa că trebuie să avem grijă când alegem meșterul la care să le îngrijim.

De fapt, în spatele unor sprâncene perfecte se ascunde o adevărată artă și nu oricine este capabil să o învețe. Yanna Yliushenkova, brow master, ne-a povestit într-un interviu că un specialist bun este, în primul rând, cel care lucrează cu plăcere și depune toată străduința ca să scoată în evidență calitățile frumoase ale feței. Pasiunea pentru sprâncene, au reușit într-un timp scurt să-i schimbe viața Yannei, iar acum ar putea să vorbească despre ele încontinuu.

Am absolvit pedagogiei și am 10 ani de stagiu  în acest domeniu.

În ce domeniu ați fost implicată înainte să deveniți brow master?

Cariera, în calitate de profesoară de teatru, mi-am început-o  într-un centru de dezvoltare din nordul Rusiei. În concediu, am venit la Chișinău, aici mi-am întâlnit iubirea și așa am ajuns să mă stabilesc în Moldova. Inițial, am muncit educatoare, iar ulterior am activat în calitate de metodistă la o grădiniță.

În concediu de maternitate, însă, am decis să învăț cursuri de stilistă, așa am început să mă îndrăgostesc de sprâncene. Imediat, mi-am procurat henna, iar la început practicam pe sprâncenele mele. Nu m-am oprit aici. Am mers și am continuat studiile în brow la Moscova. Sunt perfecționistă și critică, de aceea muncesc mult asupra mea, ca să obțin rezultate bune.

Despre sprâncene poți vorbi încontinuu.

Știm că desfășurați cursuri privind arta sprâncenelor. Cum ați luat această decizie?

La fiecare curs pe care îl desfășor, realizez că am tot mai multe informații pe care nu reușesc să le transmit participantelor în doar trei zile. Fetele noastre revin chiar de peste hotare pentru a lua ore individuale de brow. Sunt meșteri care predau mai multă teorie, eu, însă, pun accent pe studiile practice. Pentru că îmi place foarte mult ceea ce fac, încerc să le transmit această dragoste pentru sprâncene ideale și fetelor mele. Le învăț cum arată sprâncenele îngrijite corect. Totuși, accentul îl pun mai mult pe clienți decât pe lecții. Scopul principal în acest domeniu este să iubești ceea ce faci și să înțelegi cum trebuie să realizezi lucrul corect. Dacă ai venit să înveți doar pentru a câștiga bani, atunci cu siguranță nu va fi nici un succes. Există diferență între a fi stilist și brow master.


Cum ați luat decizia de a deschide studioul?

Din start am început să activez acasă. La început mi-a fost frică și mă gândeam dacă voi reuși sau nu, dar împreună cu verișoara mea am decis să-l deschidem. Inițial, am început să muncim într-o încăpere care avea doar 19 m2. Era important să arăt oamenilor cu ce mă ocup și rezultatele jobului meu iubit.

De cât timp activează studioul dvs.?

Nu suntem încă foarte renumiți, deoarece studioul nostru activează abia de un an și jumătate, însă ne bucurăm de rezultate frumoase și clienți mulțumiți. Acest lucru ne motivează să muncim în continuare la fel de bine și să devenim și mai buni.

Cel mai mare vis al meu este să-mi deschid o academie de brow.

Sunt sigură că merg pe drumul cel drept și voi reuși să-mi realizez scopul. Cu atât mai mult, că studiile în domeniul pedagogiei mă vor ajuta să predau lecții la un nivel înalt. Actualmente lucrez la un proiect care mă va ajuta să cresc meșteri buni. De aceea, învăț fetele să devină profesionistă și să răspundă cerințelor fiecărui client.

Text: Cătălina Roșca
PhotoCredit: Valand Magazine