Care sunt cele 5 măști, pe care ai putea să le aplici în acest sezon, protejându-ti asfel pielea sensibilă.

Toamna începe să pună stăpânire pe vremea de afara, iar asta ne poate afecta tenul. Îți recomandă 5 măști pe care ai putea să le aplici în acest sezon, protejându-ti asfel pielea sensibilă.

  • Perele, o soluție pentru tenul tău?

Aceste fructe delicioase sunt bogate în vitamina C și fibre, cu un efect hidratant asupra pielii. Din acest motiv sunt indicate a fi folosite în diverse măști de toamnă. De exemplu, perele se decojesc, se pasează până se obține o cremă ce se amestecă cu un albuș de ou și o linguriță de ulei de măsline, iar masca rezultată se aplică pe față și decolteu, pentru a îngriji pielea în profunzime.

  • Prunele

Prunele reprezintă și ele o alternativă la ingredientele pe care le folosești de obicei într-o mască. Zdrobește 3-4 prune, toarnă peste ele o lingură de miere și încă una de iaurt și amestecă până vei obține o pastă. Aplică amestecul pe față și lasă să acționeze 20 de minute, după care spală-ți tenul și clătește-l cu apă mineral.

  • Nucile bune pentru ten, însă nu pentru cel sensibil

Conțin o serie de vitamine esențiale (A, B, C), magneziu, calciu, fosfor, proteine, acizi grași omega 3, etc. Întreaga listă face ca aceste fructe să fie numai bune pentru a reprezenta ingredientul principal în măștile de toamnă. După ce ai măcinat un pumn de nuci adaugă puțin lapte și o linguriță de miere, amestecă bine, iar amestecul rezultat aplică-l pe față. La 20 de minute de la aplicare îndepărtează masca cu dischete îmbibate în lapte, apoi, după încă 10 minute clătește cu apă călduță.

  • Merele

Merele sunt și ele bogate în vitamina C și fibre, iar cei care nu au tenul sensibil își pot face o mască de toamnă din ele. Cel mai bun tratament pentru ten poate fi sucul de mere în combinație cu puțină miere și o banană zdrobită, pe care îl poți aplica nu doar pe față, ci și pe linia decolteului.

  • Strugurii

În caz că ai pielea uscată poți prepara foarte ușor o mască de toamnă din struguri albi. Zdrobește 15-20 de boabe și amestecă-le cu un castravete ras. Adaugă o linguriță de miere și una de argilă, apoi aplică pe față timp de 20 de minute.