Ce trebuie sa știi despre clasa de rezervare a unui bilet – Sfatul Agenției de turism ROMARINA TUR.

Daca alegi să călătorești cu o companie de linie vei avea posibilitatea de a alege clasa economy sau clasa business. Uneori mai poți întîlni și clasa premium economy, un pas intermediar între cele doua clase deja numite. Evident, între cele doua clase de rezervare există diferențe de preț semnificative, dar nu numai, confortul fiind cel de-al doilea criteriu de diferențiere dintre cele doua clase.

Avantajele călătoriei cu business class:

  • Un bilet la business class este mult mai permisiv atunci cînd vine vorba de rambursarea sumei plătite (se poate restitui întreaga sumă plătită pentru bilet sau un mare procent, 80-90%) și de modificare a acestuia (taxe mici de schimbare a datelor de călătorie sau a rutei sau chiar modificare gratuită).
  • Confortul la business class se traduce prin scaune mai comfortabile sau chiar rabatabile, spațiu mai mare, meniu mai variat pentru toate gusturile și preferințele.
  • Contra cost, poți beneficia de spațiu suplimentar la picioare sau de îmbarcare prioritară.
  • Tot contra cost, poți să beneficiezi de un meniu individualizat de mîncare sau băuturi, pe durata zborului.
  • O companie de linie de lux, la business class, uneori oferă condiții de zbor similare condițiilor de cazare din hotelurile de lux.

Avantajele călătoriei cu economy class:

  • Prețul biletului este evident mai redus însa din păcate, biletele la economy class se supun unor condiții mai restrictive: în caz de anulare a calatoriei, penalizările sunt foarte mari, de cele mai multe ori de 100%; există tipuri de bilete care nu sunt modificabile nici măcar contra unei taxe; unele bilete care sunt modificabile necesită plătirea unei taxe suplimentare de schimbare a acestor.

În cazul companiilor low – cost nu există diferențierea de clasa.

Sursa: www.romarinatur.md