Cele mai scumpe obecte vândute vreodată la licitație

Rochiia albă a lui Marilyn Monroe

Legendara Rochie albă în care seducatoare Marilyn Monroe încearcă să evite o rafală de vânt, din metrou, în filmul “The Seven Year Itch” în urmă cu 60 de ani, a fost vândut pentru cu  5,6 milioane de dolari în anul 2011 la licitație. Evenimentul este considerat în continuare fără precedent în istoria caselor de licitație.

Diamantele lui Elizabeth Taylor

În aceelași 2011 casa de licitație Christie’s a pus în vânzare o colecție de bijuterii aparținând uneia dintre actrițele cele mai remarcabile ale secolului XX, Elizabeth Taylor. Această colecție unică, a adus împreună o sumă record de 115.932.000 $, aici a fost prezentat și celebrul colier de diamante și rubine, create pentru Liz Taylor de bijutieri de la Cartier care a cadou de la al treilea soț, Mike Todd.

Rochii din filmul “Micul dejun la Tiffany”

O altă rochie legendă de la Givenchy din filmul “Micul dejun la Tiffany”, în care a strălucit  Audrey Hepburn a fost vândută la licitație în 2006. Admiratorul necunoscut al celebrei actrițe s-a despărțit, cu aproape un milion de dolari pentru oportunitatea de a se bucura de aceasta.

Rochia de catifea a Prințesei Diana

Poate că una dintre cele mai faimoase imagini ale Prințesei Diana, rochia albastră de catifea de la Victor Edelstein, în care ea a dansat grațios pe podeaua Casei Albe cu John Travolta în timpul recepției. Exemplu de eleganță și rafinament al Lady Di a fost scos la licitație în 2013 pentru  360.000 $.

Mănușile lui Michael Jackson

Acestea au devenit o parte integrantă a oricărei imagini a lui Michael Jackson, mănușile au fost lansate în câteva exemplare. În 2012, unul dintre ele încrustat cu pietre Swarovski, a fost achiziționate personal de Lady Gaga și a devenit cel mai scump model, care a fost vândut la licitația din Japonia în 2009, pentru că a fost plătit cu 350.000 $.

Pălăriea lui Pharrell Williams

Am făcut o mulțime de zgomot pălărie din fetru moale, în care cântăreața Pharrell a venit prima oara pe covorul roșu al “Grammy”, iar apoi la ceremonia de 86 ani a “Oscarului” în 2014. În ciuda faptului că pălăria este încă vândut în buticurile on-line Vivienne Westwood cu suma de 180 $, același model, cu ajutorul căruia, Ellen De Dzheneres la”Oscar” strângea bani  pentru pizza de la Brad Pitt și Harvey Weinstein, recent a fost vândută la licitație pentru  44 100 $. Un detaliu frumos este faptul că toate fondurile strânse a mers pentru caritate.

Text: Mînzat Olga

Sursă video: mode.com