Cinci probleme de sănătate pe care le descoperi în funcție de aspectul unghiei.

Unghiile au cel mai mult de suferit dacă organismul suferă, așa că, în cazul în care observați vreo problemă pe suprafața lor, acesta ar putea fi un indiciu că este ceva în neregulă în corpul tău. Iată ce boli pot anunța unghiile tale:

Unghii care se exfoliază
E un indiciu că organismul tău nu are vitamina B, biotină sau nu ești bine hidratată. Poți compensa aceste lipsuri prin suplimente sau alimente care conțin minerale coloidale, gelatină și calciu. La fel, poți lua pilule cu biotină, de un 1 mg, de două sau de trei ori pe zi.

Unghii casante
Dacă unghiile tale se rup ușor, le dai foarte repede peste cap sau se curbează spre interior la colțuri atunci ai un deficit de Fier. Vei rezolva problema dacă, după investigații de sânge care să confirme, vei lua suplimente cu acest ingredient.

Șanțuri verticale pe unghii
Acesta este cel mai clar indiciu că nu ai o dietă corespunzătoare. O alimentație nepotrivită te privează de necesarul de minerale și vitamine. Uleiul de migdale poate regla aceste imperfecțiuni. Pilirea unghiilor cu o pilă delicată poate reduce, de asemenea, denivelările.

Unghiile prea roșii
Culoarea roșie este un indiciu al sănătății la nivelul unghiilor, însă dacă nuanța este prea intensă, atunci poate fi un semn că ai probleme cardiace.

Unghiile galbene
Dacă sunt întâlnite la majoritatea fumătorilor înrăiți, culoarea galbenă pe unghie poate fi un semn că suferi de bronită cronică.

Unghii curbate peste buricul degetului
În general aspectul curbat al unghiei este asociat cu bolile tiroidiene și poare fi un indiciu că suferi de o infecție a tiroidei. De asemenea, dacă sunt prea fragile, atunci poți avea probleme cu glanda hipertiroidă.

Dacă problemele de mai sus sunt însoțite de alte simptome, mai grave, atunci este cazul să mergi la doctor.