Cum poți întineri tenul cu procedura de biorevitalizare? Sfaturi de la Dr. Rumm Beauty Studio.

Un lucru este cert: toate femeile își doresc să arate bine, indiferent de vârsta care o au, dar mai ales să mai ascundă și câțiva ani, dincolo de ridurile care-și fac uneori simțite prezența pe tenul lor.

Nimic nu poate fi mai plăcut și convenabil, decât procedurile cosmetologice, care nu necesită mare efort, dar în schimb te bucură cu efecte surprinzătoare chiar de la primele ședințe. Vorbim de procedura biorevitalizării și efectele acesteia, care este una din cele mai performante, moderne și minunate metode de îndepărtare a defectelor cosmetice ale pielii. De altfel, esența metodei, de biorevitalizare constă în alimentarea straturilor profunde ale pielii cu acid hialuronic, ce hidratează pielea și regenerează structura acesteia. Despre asta și multe alte secrete ne povestește medicul – cosmetolog Natalia Rumm.

În cazul în care ne-am dori să realizăm această procedură, sunt și metode diferite prin care o putem aplica?

De fapt, biorevitalizarea există sub formă de injectare, dar și fără injectare. Injectarea este un proces de introducere a acidului hialuronic, cu un ac foarte subțire. Această metodă este definită ca mezoterapie de suprafață, care permite introducerea cantității dorite de medicament la nivelul dorit. La fel, o putem realiza cu laser, aici acidul hialuronic este injectat prin radiația laser de mică intensitate. În acest caz acul nu se folosește, și procedura în sine este destul de confortabilă și relaxantă. Cu toate acestea, în cazul dat este dificil de realizat concentrația dorită de acid hialuronic în piele. Aș putea spune că, ambele proceduri sunt benefice pentru piele, doar că cea fără injectare este mai confortabilă, iar cea cu injectare este mai eficientă.

Aș vrea să ne vorbiți căror persoane le este indicată această procedură de întinerire a tenului?

În momentul în care vorbim de procedura de biorevitalizare, suntem conștienți că tenul nostru suferă destul de mult sau cel puțin s-a ciocnit cu o anumită problemă, care în urma anumitor factori a avut careva schimbări, iar unele dintre ele ar putea fi chiar:

  • Uscăciune și pierderea elasticității pielii, care apar datorită modificărilor legate de vârstă, precum și din mai multe motive. Acidul hialuronic este cel mai eficient agent umidificator dintre toate formulele cunoscute.
  • Ridurile mici, o înrăutățire vizibilă a tegumentelor, cauzată de expunerea la radiațiile ultraviolete nocive, situațiile stresante, fumatul, etc. Manifestarea primelor simptome ale îmbătrânirii se datorează unei scăderi a cantității acidului hialuronic în tegumente. Biorevitalizarea contribuie atât la combaterea semnelor de îmbătrânire a pielii, cât și la prevenirea apariției lor în continuare.
  • Pielea traumată, regenerată după proceduri de șlefuire laser, de peeling chimic median, chirurgia plastică. Acidul hialuronic și biorevitalizarea promovează diviziunea celulară completă care accelerează cicatrizarea. După operație, concentrația acidului crește treptat într-un mod natural, iar adăugarea acestuia în timpul procedurii accelerează procesul de cicatrizare.
  • Radiațiile ultraviolete, în cazul lor, această procedură contribuie la pregătirea pielii la impactul radiațiilor ultraviolete, precum și contribuie la contracararea efectelor sale. Odată cu hidratarea pielii, care pierde umiditatea din cauza temperaturii ridicate și radiațiilor UV, acidul hialuronic protejează celulele de radicalii liberi formați sub influența radiațiilor ultraviolete.
  • Culoarea nesănătoasă a pielii, culoarea pală, diverse pete de pigment, cearcăne tipice sub ochi. Responsabilă pentru colorarea pielii, melanina acționează și în calitate de antioxidant, astfel segmentele de piele predispuse la un impact sporit oxidativ sunt expuse la pigmentare excesivă. Acidul hialuronic sporește stabilitatea antioxidantă a zonei hiperpigmentate, contribuind în același timp la o reconstrucție a culorii acesteia.
  • Porii dilatați și ritmul sporit de eliberare de sebum la tenul gras și problematic. Multe dintre medicamentele care reduc activitatea glandelor sebacee, posedă acid hialuronic în structura sa sub formă de esteri.

Biorevitalizarea este folosită pentru rezolvarea problemelor sus menționate și pentru înlăturarea acestora, și în calitate de profilaxie. De regulă, aceasta este aplicată după vârsta de 25 de ani.

Spuneți-ne care este durata de acțiune și cât de rapid survine rezultatul?

Rezultatul este vizibil deja după una sau două sesiuni. În unele cazuri, efectul poate persista timp de ani, dar cu toate acestea, în cele mai multe cazuri, acțiunea durează 3-6 luni. Se observă o îmbunătățire semnificativă în elasticitatea pielii, culoare și conținutului de umiditate, totalmente se netezesc ridurile mici, se observă un efect de lifting bun. De multe ori, asupra duratei acestor efecte influențează vârsta biologică a persoanei, precum și rata de consum de către organism a acidului hialuronic primit. Efectul razelor UV, fumatul, diferite boli și alți factori accelerează apariția unor noi riduri.

Ce îmbunătățiri aduce tenului și în general aspectului pielii, această procedură?

În primul rând, pot specifica, că procedura de biorevitalizare se poate face aproape oriunde pe față și corp. De obicei, această procedură se efectuează pe față, gât, piept și mâini. Acestea sunt zonele cele mai expuse ale corpului, de multe ori neprotejate de haine și, prin urmare cele mai vulnerabile la riscurile de mediu. Într-o măsură mai mare se referă la lumina soarelui, provocând accelerarea procesului de îmbătrânire a pielii. Biorevitalizarea se efectuează, de asemenea în zona pleoapelor. De multe ori, se solicită această procedură pentru lobul urechii, regiunea de lângă ureche și în alte locuri unde caracteristicile vizibile au un impact negativ asupra aspectului. Important este, că ridurile mici pot fi îndepărtate prin biorevitalizare. Cu toate acestea, este mai bine de eliminat ridurile cu ajutorul plasticii de contur sau Botox.

Cu ajutorul acestei proceduri se efectuează o profilaxie bună contra reîntoarcerii lor, oferind în același timp pielii un efect hidratant, elasticitate bună și tonus dorit, care în totalitate oferă pielii un aspect tânăr și sănătos.

Text: Mocanu Valeria

PhotoCredit: arhivă personală