Alegerea unei bijuterii depinde de multe lucruri: viața de zi cu zi, personalitate, look-ul, bugetul ş.a . Important este sa stim cum trebuie asortate bijuteriile in functie de culoarea parului, de momentul zilei sau eveniment. Dimineaţa se poartă bijuterii mai simple, iar seara bijuterii mai sofisticate si mai extravagante.

Prima întrebare care se pune este: iti place aurul sau argintul ?
– aurul este mai prezent la evenimente mari;
– aurul merge foarte bine cu tot felul de costume;
– aurul, versiunea galben sau roz, pune in evidenta pielea purtatoarei;
– culorile care se asortează cu aurul galben sunt tonurile de maro, negru, gri, portocaliu, roşu închis, dar şi nuanţele pastelate;
– accesoriile aurii (cercei, braţari sau coliere) se vad cel mai bine pe pielea bronzată.

Dacă sunteți în căutare de apreciere, puteţi alege varianta argint sau aur alb. Aceste metale accentuează tenul porțelan sau părul inchis la culoare.
Aurul alb:
– este tineresc şi modern;
– bijuteriile din aur alb se poartă cu orice şi pot fi combinate cu succes cu alte accesorii;
– seara, aurul alb vă dă posibilitatea de a avea o ţinută strălucitoare;
– culorile care se potrivesc cu aurul alb: crem, roz, turcoaz, roşu, vişiniu , gri , galben, însă evitaţi portocaliul.

Brunetele pot spori culoarea feţei lor cu bijuterii în culori luminoase: roșu, albastru, galben şi pietre prețioase, cum ar fi smarald și rubin. Nuanțele precum coral și chihlimbar pun in evidenţa părul roșcat.
Femeile cu părul blond pot purta pietre preţioase cum ar fi diamante și rubine. Femeile care posedă mai multe bijuterii de valoare, nu trebuie sa le poarte pe toate o dată. Nu purta niciodată bijuterii din metale preţioase langa altele, din metale sau materiale nepreţioase. Bijuteriile nepotrivite ne pot face să arătăm ridicol.