De ce merită să vizitezi aceste orașe?

Indiferent de locul în care alegi să mergi, persoanele care îți sunt alături îți pot face călătoria mai frumoasă.

Bruges, Belgia – Atunci când te afli în Bruges, ai senzația că ești într-un basm. Orașul este plin de viață, plin de oameni, de obiective turistice și sunete. Cele mai liniștite momente sunt dimineața și seara atunci când grupurile de turiștii se retrag. Atunci este momentul perfect pentru a face un tur de-a lungul canalelor cu un ghid prietenos care spune povești despre localnici.

Auckland, Noua Zeelandă – Auckland este incredibil de prietenos, orașul s-a dovedit a fi printre cele mai politicoase orașe din lume. Localnicii îți spun ce locuri merită vizitate și ce activități interesante poți face.

Budapesta, Ungaria – Budapesta este un oraș frumos, cu o istorie care te face să zâmbești, iar oamenii sunt prietenoși și nerăbdători de a-ți arăta totul. Dacă ai copii, merită să vizitezi Muzeul Szabó Marcipana.

Dublin, Irlanda – „Omul sfințește locul” un proverb potrivit pentru Dublin. Barurile și restaurantele pline de localnici și turiști oferă o atmosferă de neuitat. Irlandezii sunt foarte distractivi și mereu vei găsi o persoană care îți va da sfaturi de top în ceea ce privește obiectivele turistice. Biblioteca Marsh este un must dacă ajungi în Dublin.

Edinburgh, Scoția – Singurul inconvenient este vremea răcoroasă, asigură-te că ai la tine o haină călduroasă dacă te decizi să vizitezi acest oraș. În rest, totul e perfect. Oamenii sunt prietenoși, gata să te ajute oricând. Printre obiectivele turistice care merită vizitate se numără și Castelul Edinburgh.

Cracovia, Polonia – Localnicii de aici au simțul umorului și sunt foarte prietenoși. Te poți plimba cu un trabant de epocă prin cartierul Socialist din districtul Nowa Huta, poți urca până în partea de sus a turnului din Castelul Wawel și poți atinge Bell Sigismund pentru noroc. Mâna dreaptă pentru iubire, iar stânga pentru avere – dar niciodată amândouă!

Kyoto, Japonia – În ciuda oamenilor care au o concepție greșită, japonezii sunt extrem de prietenoși. Fiecare pas în Kyoto este umplut cu obiective turistice memorabile. În restaurante găsești meniuri în limba engleză, iar personalul îți poate răspunde la orice întrebare tot în limba engleză.

Queenstown, Noua Zeelandă – Acest oraș este locul de naștere al turismului de aventură. Localnicii sunt prietenoși și se bucură cu adevărat atunci când interacționează cu turiștii. Queenstown este un oraș în care nu te plictisești ( mai ales dacă ai un buget de vacanţă extreme de generos).

Reykjavik, Islanda – Ca nicăieri altundeva în Europa, „cea mai nordică capitală din lume este o experiență care îți deschide ochii cu privire la capacitatea islandezilor de a te face să te simți bine chiar dacă clima este neospitalieră“.

Sydney, Australia – Sydney se clasează pe locul 1 în topul celor mai prietenoase orașe din lume. Cu siguranță, merită vizitat pentru a avea parte de atmosfera plăcută pe care localnici prietenoși ți-o oferă încă din primele momente.