Designerul Daniel Racovizza: ,,Sportul mi-a cultivat caracterul și m-a ajutat să pășesc în lumea minunată a modei.”.

După ce i-a câștigat pe mulți în sport, a decis să dea lovitura și în modă, iar succesul nu s-a lăsat așteptat. Numele designerului moldovean, Daniel Racovizza, a devenit cunoscut în întreaga lume, datorită colecțiilor unice de lenjerie intimă create pentru femei. Acestea definesc în totalitate naturalețea sexului frumos, fiind create nu doar pentru corp, ci și pentru sufletul unei femeie, care știe să poarte grațios piesele vestimentare.

nd era copil, Daniel Racovizza își dorea să facă sport, iar datorită perseverenței sale, la 17 ani a ajuns campion național la lupte. Mai mult, el a adunat zeci de premii și medalii, inclusiv la competițiile internaționale. Despre sport vorbește și astăzi cu entuziasm și menționează  că este parte din viața sa.

,,Eu întotdeauna am făcut în paralel atât sport, cât și desen. Datorită faptului că sportul mi-a cultivat caracterul, am pășit cu încredere în lumea modei. După o experiență frumoasă în domeniul fashion, în 2008-2009, la Milano, peste un an, am început activitatea în calitate de designer vestimentar, având un bagaj de cunostiințe acumulate în Italia. În același an, am lansat colecția de lenjerie intimă pentru femei, cu imprimeu național, după care a urmat întreaga mea carieră”.

În prezent, faci sport ?

,,Sportul pentru mine a fost, este și va rămâne o activitate a cărei uși nu se va închide niciodată. Desigur că, în prezent, puțin timp acord sportului, doar câte o oră, de patru ori pe săptămână. Acum, fac mișcare ca să mă mențin în formă și anume sală, dar desigur uneori  practic și sambo. Pot să menționez că, sportul îmi echilibrează starea de spirit, îmi alungă toate gândurile sumbre și dispoziția negativă. La fel, mișcarea îmi implantează dorința de viață și, în gneral, mă motivează să tind spre noi realizări”.

Pe lângă cele două titluri de campion național la sambo și designer vestimentar, știu că ai scris și o carte de poezii. Acum scrii ceva ?

Poezia este o ocupație de suflet. În versuri îmi găsesc refugiu, atunci când lumea exterioară pare mult prea grăbită și agitată. Cartea mea se numește ,,Enigme în negru și alb” și a fost publicată în 2009. Continui să scriu poezii, însă nu pot să spun când va apărea a doua carte, deoarece creațiile mele nu sunt condiționate, ele reprezintă emoții, trăiri, gânduri inspirate și așternute pe hârtie. Totuși, pot să vă promit că voi lansa și a doua carte, deja rămâne de văzut când anume. La publicarea unei cărți, nu depun efort ca și în cazul sportului sau a designerului  pentru a obține  reușite. Aici e simplu: trăiesc clipa, după care o împărtășesc publicului.

În ce proiecte ești implicat acum ?

,,Lucrez la uniforma Gărzii de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova. În paralel, muncesc și la alte colecții de lenjerie, dar în același timp, plămădim două uniforme noi, care, în curând, vor fi prezentate. Pot să vă anunț categoria, Serviciul de Protecție și Pază de Stat, Brigada de poliție cu destinație specială ,,Fulger” și  Cavalerii Ordinului Ștefan Cel Mare, acestea sunt organizațiile ce se scaldă în oceanul ideilor mele”.

În ce orașe ți-ai lansat colecțiile de lenjerie și dacă te-ai gândit la o prezentare de modă în Repubica Moldova ?

Colecțiile mele au fost prezentate la Milano, Berlin, Londra, Cannes, Shanhai, București și Mamaia. Ceea ce ține de Republica Moldova, deja sunte preconizate prezentări, la sfârșitul lunii septembrie. La Chișinău, va avea loc un eveniment grandios, organizat de Fashion TV Moldova, în claborare cu Fashion TV Internțional, unde va fi prezentată colecția mea de lenjerie. Acest eveniment va fi difuzat la nivel internațional.

Ce planuri de viitor ai ?

La sfârșitul lunii octomrbie, în colaborare cu Media Show Grup, oraginez o prezentare mai specială, una mare, grandioasă de lenjerie. Va fi o colecție deosebită, o colecție fină, presărată în dantelă, care va scoate în evidență calitățile fapt, sunt o persoană care mereu privește cu câțiva pași înainte și desigur m-am gândit și la alte proiecte de viitor, cărora urmează să le dau contur. Fiind un designer îndrăgostit de frumos, rafinament și feminitate, în proiectul ce urmează să fie lansat, le-am combinat pe toate și anume este vorba de linia de accesorii pentru femei și parfumerie.

Text: Cătălina Roșca

Photo: Daniel Usatîi