Doiniana Petcu: Mi-aș dori o proprie mini-fermă pentru aprovizionare Gazetto cu produse 100% naturale.

În investigarea partenerilor ”SLĂBIM CORECT” echipa redacțională a portalului de divertisment www.valand.md a reușit să discute cu fondatoarea Gazetto Cafe – Doiniana Petcu. Din prima privire a restaurantului e clar: Doiniana este o doamnă rafinată, inteligentă și perseverentă. Am găsit-o la locul de muncă, cu zâmbetul pe față și înconjurată de echipa sa. Păi ce să spunem o adevărată Business Lady în toată splendoarea acestei afirmații.

Stil și rafinament, bucate alese presărate cu dragoste și grijă, toate acestea descriu perfect imaginea cafenelei Gazetto – un loc unde îți regăsești cele mai ascunse pofte și dorințe.

La data de 1 mai Cafe Gazetto  a împlinit 6 ani, iar Doiniana Petcu dezvăluie secretele localului său. ”Punct de inspirație pentru Cafe Gazetto a fost ziarul englez Gazetto: materie de design, stil și atmosferă; iar originalitatea și secretul bucatelor delicioase se bazează mereu pe produse naturale și sănătoase. La Gazetto respectăm standardele cele mai înalte în calitate, și aici mă refer nu numai la produsele de bază, dar și la mici detalii ca: uleiul, făina, sarea etc… Aceste detalii contează mult și au un factor decisiv în gustul și calitatea bucatelor. Visul meu e ca într-o zi să întemeiez o mini-fermă, unde să am proprii ingridiente ca: legume, fructe, carne, ouă etc. Asta m-ar asigura că acestea sunt 100% naturale, și le-aș folosi pentru meniul Gazetto, pentru mine și familia mea personal, pe cât și pentru cei dragi. Tot ce e sănătos e și gustos! – ne-a relatat Doiniana.

Doiniana, care arată perfect și întotdeauna a fost pentru un stil de viață sănătos și sport, precum și bucătarii săi care crează niște capodopere culinare. Dorința de a uimi clienții cu bucate noi, a motivat-o să deschidă încă o cafenea sub franchise la Galați, pentru a obține un schimb de experiență cât mai vast, și de a aduce specificul și atmosfera deosebită  în localurile Gazetto.

”Am o echipă de profesioniști alături, care m-au susținut pe parcursul acestor 6 ani. Într-adevăr sunt foarte bucuroasă că restaurantul nostru are un Bucătar-Șef devotat, talentat și profesionist. Fiind sigură pe ceea ce facem aici – la Chișinău, am lansat un local sub franchising la Galați. Lansarea a avut loc la data de 5 iunie și a fost acompaniată de un schimb de experiență pentru a păstra atmosfera, gustul bucatelor și calitatea deservirii și-n Galați.”


Cafe Gazetto este partener al proiectului ”Slăbim Corect”, unde bucătarii Gazetto răsfață eroinele proiectului cu cele mai rafinate și sănătoase bucate, pentru a schimba stilul alimentar vicios în unul sănătos. Doiniana ne-a povestit că din start a intrigat-o propunerea: ”Bucătari noștri gătesc cu măestrie meniul alimentar al participantelor, sub îndrumarea nutriționistului Medpark. Majoritatea bucatelor participantelor se regăsesc în meniul nostru. Am acceaptat din start această colaborae deaorece, și eu mă gîndeam la ideea de a introduce un meniu dietic și cu prețuri accesibile pentru toți doritorii de a mânca sănătos. Noi avem grijă ca toate alimentele să fie proaspete și naturale, oferind astefel clientului o savoare maximă a bucatelor. Din fiecare călătorie mă reîntorc cu o nouă recetă culinară, pe care apoi o adaptăm pentru restaurantul nostru. Sincer, adesea mă inspiră și recetele dietice și chiar mă gândesc să introducem un serviciu nou ca abonamente alimentare pentru clientele care-și doresc să piardă din greutate, acestea fiind desigur la prețuri atrăgătoare.”

Pentru Doiniana stilul de viață sănătos constă în multă mișcare și într-un regim alimentar echilibrat.  ”Personal, nu mă limitez în bucate: mănânc de toate în cantități rezonabile, dar important cred că e mișcarea, cu cât mai mult ne mișcăm cu atât e mai bine pentru sănătatea noastră!”

Text: Valentina Andronic