EXCLUSIV! Interpreta Irina Macari între o Dragoste Nebună și viața de zi cu zi!

Viaţa ei s-a aflat mereu în strânsă legătură cu domeniul muzical, spune Irina Macari, tânără cântăreaţă  care şi-a descoperit vocea muzicală dinainte să ştie să vorbească.

 Talentată, ambițioasă și frumoasă, aceasta se dedică cu toată ființa pentru a face față provocării date. Știe ce vrea, obține ce își dorește prin muncă asiduă și cu multă atenție și curaj acordă prioritate lucrurilor.

Deși este atrasă de muzica, de mică, pentru Irina Macari, dupa cum ea însăși declară, adevărata călătorie a inceput abia acum, cu foarte puțin timp în urmă, Irina își lansează piesa de debut – “Dragoste nebună”. O melodie pasională și plină de sentimente puternice ce ne spune încă o dată cum este să iubești adevărat. Despre noua ei piesă şi despre planurile ei apropiate de viitor, nu am ezitat să o întrebăm chiar în interviul ce la acordat pentru redacția Valand Magazine.

Când ai început să cânți?

Prima prestație pe scenă a fost pe când aveam  13 ani, am fost invitată să cânt la un show pentru copii foarte popular pe atunci și anume „Tanti Ludmila SHOW”, de aici au început prestațile scenice, însă pot spune că cânt de când încă nu am început a rosti primele cuvinte. Muzica a fost întotdeauna o parte indispensabilă din viața mea.

Care a fost visul copilăriei tale și dacă s-a îndeplinit până acum?

Ai grijă ce-ți dorești că s-ar putea îndeplini. Adevărată zicală. În cazul meu, visele chiar se îndeplinesc. Rând pe rând, mai devreme sau mai târziu, dar se îndeplinesc. Însă trebuie să crezi mult în ele, să ți le dorești constant, nu azi mai tare, iar mâine mai puțin. De când mă țin minte mă visam pe scenă, cu microfonul în mână, de mică îmi doream să devin vedetă să cânt pe cele mai mari scene. Și cred că visul meu se îndeplinește treptet.

Ce îți place sa faci în timpul liber? Care sunt hobby-urile tale?

Timpul liber la fel este ocupat de muzică, însă la fel de mult îmi place și dansul. Această pasiune a mea o puteți remarca și în videoclipul pe care l-am lansat de curând, am ținut neapărat ca acest hobby al meu să aibă un locușor aparte și în videoclip asemenea cum îl are în viața mea.

Ai lansat de curând piesa „Dragoste nebună” . Cine a scris versurile, muzica?

Într-o piesă contează destul mult ambele, atât versurile, cât și linia melodică. Toate acestea mai ales dacă este o melodie lentă. Am avut o colaborare frumoasă cu doi oameni nespus de talentați și anume Viorel Mahu și Ion Lincovschi. Piesa aceasta are 2 ani de când a fost scrisă însă nu își găsea proprietarul, cred că m-a așteptat pe mine într-un fel.

Cu cine ai mai vrea să colaborezi în viitor?

Nu am preferințe speciale important pentru mine este ca omul cu care colaborez să fie talentat. Sunt deschisă spre colaborări, îmi plac provocările, ador interpreții cu idei interesante. Îmi place să lucrez cu oamenii serioși și de la care am ce învăța. De firea mea sunt foarte exigentă și autocritică.

Care sunt proiectele pe care vrei să le realizezi în continuare?

Pentru viitor vreau să mai colaborez şi cu alţi compozitori, fiindcă vreau să am în palmeres piese diverse, din punct de vedere al stilului. În aşa fel nu ajungi să te plictiseşti tu însuţi, şi nici persoanele, care îţi ascultă muzica. Publicul, adică consumatorul de muzică întotdeauna aşteaptă ceva nou, diferit, şi mai bun decât piesele anterioare, iar pentru noi interpreţii este o provocare. În viitorul sunt preconizate niște colaborări cu vecini noștri de peste Prut, însă nu pot spune toate detaliile pentru că este o surpriză, iar acum investesc timp în promovarea  piese „Dragoste Nebună”.

La prima piesă ai lansat și un videoclip cine stă în spatele acestuia?

Acest videoclipul este unul deosebit deoarece păstrează o notă nostalgică și sentimentală, cel care la realizat este regizorul moldovean Stas Blagoslovitu, care a depus foarte multă stăruință și muncă în acesta. Însă pe lângă regizor a mai fost și o echipă minunată de oameni care m-a ajutat să arăt bine de la coafură, machiaj până la ținutele pe care le-am purtat în timpul filmărilor, toți au fost nespus de prietenoși, iar colaborarea cu ei a fost o adevărată plăcere. Chiar dacă filmările au durat foarte mult timp,  am  avut parte doar de surprize plăcute, iar rezultatul a fost pe măsură.

Cum a apărut ideia videoclipului?

Ideia scenariului îmi aparține, însă pot spune mai bine că a fost o conlucrare, pentru că multe sugestii au fost și din partea lui Stas. Am pus în primplan  dansul deoarece cel mai important pe lângă aranjament și cuvinte era  dansul și am adăugat aici tangoul care este un dans destul de pasional și definește foarte bine ceia ce am dorit să redăm prin piesă și anume acea dragoste nebună.

Ai studii în drept de ce ai ales muzica în detrimentul domeniului juridic?

Această profesie îți solicită mult timp și atunci nu aș putea face altceva de aceia am ales muzica în favoarea dreptului. Dacă aș dori m-aș putea oricând întoarce în domeniul jurdic însă nu mă simt atât de bine ca atunci când cânt sau realizez ceva în domeniul muzical. Astfel am ales să fac ce îmi este mai aproape inimii și sufletului iar acest lucru a fost întotdeauna muzica.

Te afli acum mai aproape de realizarea visului tău ?

Da, desigur, pentru că tot ce am făcut până acum au fost paşi mărunţi, dar siguri spre visul meu. Totuşi nu mă aflu încă la destinaţia dorită, iar pentru a ajunge acolo mai am foarte mult de învăţat şi muncit. Oricum sunt mulţumită de progresele înregistrate deja, fiecare dintre noi trebuie să înceapă de undeva, iar prin ambiţie şi perseverenţă ajunge unde îşi propune. Sunt abia la început de drum şi păstrez un bob de speranţă în suflet, ca într-o bună zi o să-mi văd visul cu ochii deschişi.

Text: Olga Mânzat

Photo: Alexey Vladimir

Facebook Comments

Post a comment