Imunitate scăzută pe timpul iernii? Însănătoşeşte-ţi organismul cu cele 3 plante!

Sistemul imunitar are de suferit iarnă, din cauza frigului. Corpul nostru trebuie pregătit din timp pentru sezonul rece, iar alimentele din lista de mai jos sunt cele mai indicate. Dacă nu vrei să ai imunitatea scăzută, încearcă aceste 3 plante.

Echinacea

Această plantă originară din America poate fi găsită sub formă de tablete în orice farmacie. Echinacea lupta împotriva bacteriilor şi virusurilor cauzatori de răceală şi gripă.

Echinacea este recomandată şi pentru combaterea virusului herpex simplex. Echinacea încurajează producerea fagocitozei, proces prin care corpurile străine sunt distruse de celulele sănătoase.

Scorţişoară

Puţină lume ştie, dar ceaiul de scorţişoară este remediul cel mai potrivit pentru zilele friguroase. Scorţişoară previne bolile inimii şi creşte puterea de concentrare.

De asemenea, scorţişoară ajută gâtul să se refacă, mai ales dacă pacientul se confruntă cu tuşe uscată.

Pune câteva beţişoare de scorţişoară în apă rece şi lasă-le la dizolvat timp de câteva ore. Bea acest ‘suc’ natural dintr-odată. Substanţă celioasa care se obţine calmează gâtul iritat şi vindecă roşeaţa deranjantă.

Cătină

Siropul de cătină cu miere face minuni în special pentru îmbunătăţirea sistemului imunitar la copii. Pentru adulţi, cea mai eficientă formă este ceaiul de scorţişoară care ajută la nasul înfundat şi scade febra.

Două căni fierbinţi de ceai de cătină cu paracetamol fac adevărate miracole pentru persoanele care simt că au răcit puţin.

În plus, ceaiul de cătină ajută organismul mai mult că oricare alt ceai să se adapteze la trecerea de la cald la rece.

Este recomandat a fi consumat în special după masă, deoarece o alimentaţie bogată în fructe şi legume contribuie din plin la un sistem imunitar sănătos.

Facebook Comments

Post a comment