Ina Frunză : ,,Concurența reprezintă o luptă pentru a deveni cel mai bun, iar BeautyLand este salonul care oferă femeilor doza de frumusețe și bună dispoziție”

După ce a făcut o facultate în Moldova, alta în Franța și a muncit un an în Dubai, a decis să se întoarcă acasă pentru a pune pe roate o afacere. Spiritul antreprenorial și motivația puternică, au ajutat-o pe Ina să transforme acest vis în realitate. A adunat o echipă de profesioniști, a pus toate detaliile la punct, iar la sfârșitul lunii iulie a deschis, la Ialoveni, ușile salonului de frumusețe BeautyLand. Este un proiect care implică multă muncă și investiții, însă am descoperit că Ina este o femeie ambițioasă și nu se teme de provocări.

Știm că ai absolvit două facultăți, inclusiv una în Franța. Povestește-mi mai multe despre experiențele tale ?

Eu am finalizat Facultatea Management și Investiții în Franța, dar și Facultatea de Economie Mondială și Relații Internaționale în limba engleză, la Academia de Studii Economice din Chișinău. Mi-au plăcut enorm de mult facultățile pe care le-am ales, dar nu știam cum să le pun în practică, astfel ca să fiu mulțumită din punct de vedere financiar. De fapt, mereu am fost cu picioarele pe pământ și am avut scopul ca să fac bani. Chiar după finalizarea studiilor, am deschis un magazin de jucării, care activează și în prezent, fiind gestionat de mama mea. La fel, mai bine de un an am fost plecată în Dubai, acolo am avut un serviciu foarte bun, cu un salariu motivant, însă nu m-am regăsit și am decis să mă întorc. La scurt timp, mi-am întâlnit jumătate, iar cea mai frumoasă realizare este fetița noastră, Mia.

De ce ai decis să pornești afacerea în domeniul frumuseții ?

Am stat în concediu de maternitate, iar în toată această perioadă, am analizat ideea de a deschide un salon de frumusețe la Ialoveni. Acest domeniu, de fapt, nu este deloc străin pentru mine. La vârstă de 15 ani am fost printre primele fete, care a făcut cursuri de make-up și alungirea unghiilor. Pe atunci, abia începea, în țara noastră, să se dezvolte acest domeniu. Fiind motivată de acest vis, am amenajat fiecare detaliu în salon, mi-am ales o echipă de profesioniști și am reușit să pornesc afacerea.

Cum îți pare acest început ?

Orice început este greu, însă eu sunt optimistă și am toată încrederea că va fi bine. Cu pași mici, dar siguri vom reuși să obținem rezultate bune. La început trebuie să demonstrăm clienților că avem servicii de calitate, iar la BeautyLand, pe lângă doza de frumusețe au parte și de bună dispoziție. Inițial, o prietenă care este în domeniu mi-a zis: ,,nu te implica în acest domeniu, căci ulterior o să regreți”. Nu am ascultat-o, întrucât nu am avut scopul să fac din start bani, ci să administrez ceva frumos, să obțin o experiență în acest domeniu. Dacă mă porneam cu acest gând, cel că totul ar fi fost la cel mai jos nivel.

 Cât de mult reușești să te implici în această activitate ?

Practic tot timpul îl petrec la salon și am grijă de fiecare detaliu. Ne dorim ca femeile să aibă parte de servicii oferite la cel mai înalt nivel, de aceea, pun mare accent pe cosmetică și produse de calitate.

Cât de des femeile pășesc pragul salonului și cum faci față concurenței ?

M-am convins că femeile, totuși, își fac timp să meargă la salon, în special când este vorba despre petreceri. Deși, BeautyLand și-a deschis ușile recent, mă bucur că reușim să facem clienții fericiți. Faptul că, femeile ne apreciază pentru ceea ce facem și se întorc de fiecare dată cu mare drag, ne dăm seama că nu muncim în zadar și suntem motivați să muncim în continuare. Cât ține de concurență,  nu mă sperie deloc, ba mai mult, eu cred că ea este în avantajul nostru. Mai exact, ne ajută să identificăm detaliile la care mai avem de lucrat, e un moment care ne motivează să creștem. Totodată, clienții sunt cei care au posibilitatea să facă diferențele și să aleagă specialiștii. E o luptă ca să fii cel mai bun.

_DSC6624Ce înseamnă, în viziunea ta, o femeie frumoasă ?

O femeie frumoasă este, în primul rând, una fericită. Cea care știe să iubească și să fie mulțumită de sine.

Cât de mult timp reușești să îți acorzi ție și familie tale ?

Încerc să-mi programez timpul ca să le reușesc pe toate. Pe lângă activitățile de la salon, mă strădui să-i acord atenție suficientă fiicei mele. După ce o iau de la grădiniță, petrecem timpul împreună și asta mă bucură nespus de mult. La fel, continui să merg la sport, iar în același timp, îl ajut pe soțul meu în activitățile sale.

 

Ești mulțumită e ceea ce ai reușit să realizezi până acum și care sunt planuri tale pentru viitor ?

În fiecare zi, îmi spun că sunt mega fericită de tot ce am obținut până acum, dar vreau și simt că pot mai mult. Am rămas surprinsă când m-a sunt o persoană și m-a întrebat dacă nu vreau să vând salonul. Înțeleg că viața e plină de surprize și nici nu știi la ce să te aștepți. În general, sunt deschisă la toate provocările și nu mă tem de greutăți. În acest sens, chiar aș vrea să-i mulțumesc mamei, ea mă încurajează și mă susține mult. Avem o relație de parteneriat și prietenie, iar, datorită acestui fapt, am crescut independentă și am realizat totul singură. Ea niciodată nu a intervenit, chiar dacă vedea că, pe alocuri, nu fac așa cum ar trebui. În continuare, îmi doresc să oferim cursuri gratuite de make-up și alte procedee de frumusețe, fetelor de la țară, care nu au posibilitatea să meargă la studii. Am văzut strategia implementată de o prietenă de a mea din România și îmi pare destul de bună.

Text: Cătălina Roșca