„Iuliana Chiroșca: Pălăriile nu sunt doar un accesoriu, sunt o parte din mine! „

_Nu au fost lucruri prestabilite și scopuri pe care am vrut astfel să le realizez, toate lucrurile care au tangență cu evoluția mea în fashion s-au desfășurat într-un mod firesc. Nu am forțat niciodată circumstanțele și nu le-am vrăjit vreodată să-mi iasă bine. În momentul în care am căzut, am fost ferm convinsă că trebuia să cad; ca să mă ridic și să fiu mai puternică. Sunt o fatalistă. Tot ce mi s-a întâmplat și toți cei care au trecut prin viața mea au fost pentru a mă învață lecția vieții.

Am fost mereu atentă la lumea din interiorul meu, sunt foarte intuitivă, simt și aud cu fiecare celulă din mine, adulmec ca o felină, de aceea senzația că voi fi „o altcineva” am perceput-o mereu ca pe una concrescută în mine.

Nici eu până la urmă n-am înțeles unde și când mai exact s-a petrecut switch-ul. Știindu-mă, presupun că s-a născut dintr-un orgoliu de a atinge un scop, or eu am fost mereu femeia cu mii de obiective în cap, cu forfotă mare, cu energii în tumult pe care dacă nu le direcționezi corect ele devin distructive. Pentru mine atâta timp cât vor exista obiective, atât voi putea vorbi de vivacitatea mea și despre sănătatea mea morală. Sunt femeia care va merge în război neînfricată și va călca pe tăișul lămii fără ca să-i fie frică că se va tăia vreodată. Am pătruns mereu acolo unde altora li s-ar fi părut imposibil. Or pentru mulți a investi într-o îndeletnicire și o școală veche într-o țară cu un teren arid ar fi fost ceva de domeniul utopicului. Mereu ce a fost mai greu a fost pentru mine, nu am căutat căile ușoare, le-am căutat pe cele neexplorate și încă nebătătorite pentru că eu am fost creată pentru a fi prima.  De aici și derivă  motivația mea cea mai mare când vorbesc de inițierea acestei afaceri. Mai întâi, fiind vorba de necesitatea de a plomba niște goluri prin care aveam puternice scurgeri energetice și mai apoi pentru a mă putea exprima în stilul meu, în maniera elegantă în care aș vrea să văd lumea aceasta.

 În junețe obișnuiam să scriu texte, de ceea le simt emoțiile, trăirile etc. Acum vorbesc despre mine subsemnându-mă sub creațiile mele. Eu nu mai scriu poezii, așa cum o făceam odată, eu creez pălării, iar ele aud și sunt penetrate de tot ce port eu în mine. Fiecare piesă păstrează în ea atomii gândurilor mele, poveștile depănăte de mine în cea mai mare tăcere, când sunt singură și mă pot auzi, monologurile mele, eu fiind unica mea confidentă în acest sens.

E foarte greu să desfășori o afacere viabilă pentru cei care nu au un suport financiar. Eu am avut doar orgolii, perseverență și intuiție, lucruri utopice pentru unii. Eu nu am evaluat niciodată cheltuielile, eu nu am numărat niciodată banii. Eu am știut mereu ce vreau și eu am știut mereu să visez. Am mers cu pași de molușcă și am simțit toate pietrele sub tălpi și multe uși închise în nas, ca să pot să înțeleg că am replici dure de dat. Este vorba de decepții și atitudinea mea la ele. Eu o să demonstrez că pot!!! Eu nu mă compar cu nimeni!!! Am trăit mult cu frazele astea sunându-mi în cap. Acum am rămas doar cu ultima!

Am atins acea satisfacție morală  de a mă simți la mine în cochilie. Nu mă ocolesc momentele când  și acolo e frig, pustiu și rece. Decepțiile și căderile în afaceri niciodată nu au ocolit pe nimeni, depinde de forța spiritului, pe cât de ușor acestea pot fi  înfruntate și care este rezistența ta în intemperii. În fața unui spirit puternic pălesc și cele mai mari necazuri. Atunci când lucram la SFS, consider că era mult mai ușor, ținea de rutină mai mult, redactări de răspunsuri la solicitări și petiții. Acum sunt asemeni unui octopus cu tentacolele extinse peste tot că sa pot tactil pipăi orice posibilitate de ascensiune, sunt dinamică, sunt productivă sunt echilibrată pentru că pot real să pun seara capul pe pernă și să adorm în satisfacția realizarilor mele. Acum sunt ea cea adevărată, netrecută prin filtrul birocrației și obligației de a te supune unui superior.

 

Text: Mocanu Valeria

PhotoCredit: arhivă personală

Facebook Comments

Post a comment