Medicamentul care vindecă SIDA, hepatita C şi gripa!

Oamenii de ştiinţă americani au creat din extract de banane un „medicament-minune”, care are potenţialul de a distruge o gamă vastă de virusuri şi de a vindeca astfel o serie de boli grave, precum SIDA, hepatita C şi gripa. Specialiştii în domeniul medical speră că noul medicament va deveni „un antiviral vital, cu spectru larg de acţiune”, care ar putea să protejeze omenirea de unele dintre cele mai periculoase boli cunoscute până în prezent.

Ingredientul-cheie este o proteină ce există în aceste fructe, denumită lectină din banane (sau „BanLec”).

Substanţa a fost descoperită în urmă cu cinci ani şi era considerată un tratament potenţial împotriva SIDA. Însă, în primele teste, BanLec a generat efecte secundare neplăcute, pe care oamenii de ştiinţă au reuşit să le evite abia în 2015.

Savanţii americani au creat recent o nouă versiune de BanLec care a reuşit să distrugă o serie de virusuri – în teste realizate pe şoareci – şi care nu au generat efecte nedorite, precum iritaţii şi inflamaţii.

BanLec este eficientă deoarece se „agaţă” de moleculele de glucide prezente la suprafaţa unora dintre cele mai periculoase virusuri din lume. Odată ce medicamentul s-a agăţat de virus, îl face să devină inofensiv şi să fie distrus foarte uşur de sistemul imunitar al organismului.

În testele pe şoarecei, noua formulă de BanLec, denumită „H84T”, a împiedicat rozătoarele să contracteze virusul gripal – şi fără să genereze o creştere a inflamaţiilor, aşa cum cauzaseră versiunile anterioare ale medicamentului.

Noua formulă de BanLec s-a dovedit eficientă şi în testele de laborator – pe ţesuturi şi probe de sânge, oferind protecţie împotriva SIDA, hepatitei C şi gripei.

Cercetătorii de la Universitatea Michigan din Statele Unite sunt de părere că noul medicament ar putea fi eficient şi împotriva Ebola, deoarece toate aceste virusuri au membrane acoperite cu molecule de glucide similare celor testate, de care se agaţă BanLec.

Cu toate acestea, consumul de banane nu are acelaşi efect benefic, deoarece ingredientul-cheie obţinut de savanţii americani reprezintă o versiune modificată a substanţei chimice existentă în aceste fructe.

Facebook Comments

Post a comment