Women’s Cafe- Neonelia Guțu, fondatoarea NeoGym: Savurez fiecare clipă și greșeală din viața mea!

Neonelia Guțu – femeie de afaceri, coacher și promotoarea unui mod sănătos de viață – fondatoarea clubului de sport NEOGYM, ne-a povestit câteva perepeții din copilăria sa, dar și ce lecții de viață a însușit. Pentru ea are valoare munca și efortul depus într-o situație și nu doar. Știe să prețuiască oamenii de valoare și să-i ajute să-și descopere talentele, dar și performanțele.

Care sunt pasiunile care v-au marcat copilăria?

Îmi plăcea foarte mult să cânt în copilărie.., cântam când eram singură, acasă și în loc de microfon aveam un pieptene. De mică, cunoșteam ce doresc să fiu și deja invetam scenarii cum voi ajunge la țelul propus.

Cum ați descrie copilăria dvs.?

Mereu inventam ceva.  Locuiam în sat, 10 km de la or. Bălți.  Mama mea este de origine coreeană și desigur este vorbitoare de limbă rusă. În satul meu,  erau doar școli în română. Mama a decis să mă dea la școala în Bălți, era greu deoarece transportul mergea la ore anumite. Pâna la școală, treceam printr-o câmpie, vara era ușor de trecut pestea ea, însa iarna sau toamna, foarte dificil din cauza noroiului. Într-o zi, am decis să îmi curăț cizmele de noroi pentru că plouase. Mai târziu mi-am dat seama că am întârziat la ore. La noi în școala era sever cu întârzierile, de aceea mă pregăteam de o mustrare. Doar că situația s-a schimbat, lângă băltoaca în care mi-am curățat cizmele s-a apropiat un câine. Deodată mi-a apărut o istorie, pe care aș putea-o spune profesoarei pentru a scăpa de cicălelia ei. Odată ce am ajuns la școală, am spus profesoarei că m-a mușcat un câine.  Am fost dusă la spital, pentru a îmi pune o injecție contra turbării. Atunci, mi-am dat seama că am facut o greșeală amăgind. Am început să mă panichez, să explic care este situația și că nu este nevoie de nici-o injecție. Doar că pentru medici, adevărul meu nu conta, ei deja erau convinși că am turbare de gradul 2. Fiecare încercare de a explica situația creată, eșua. Atunci am înțeles că oamenilor adevărul când le spui, le este greu să-l accepte.

Dvs. a-ți făcut facultatea de drept. De ce anume această facultate?
Consider această facultate este o bună profesie pentru viitor, e una puternica. Odată ce absolvești facultatea, devii un om puternic, gata pentru încercări. Am știut că anume facultatea de drept, mă va ajuta să-mi descopăr potențialul și să înțeleg care-mi sunt punctele forte.

Când ați descoperit pasiunea dvs. pentru sport?

Am muncit 9 ani într-o companie, am devenit un manager în care se avea multă încredere. După ce am născut al 3 copil, am simțit că ceva  îmi lipsește. Spre ce am țintit deja am obținut. Deja nu aveam  un scop, spre care să cresc, să tind. Atunci mi-am dat seama că trebuie sa fac schimbări, să las o urmă bună după mine. După naștere, am adaugat în kg, astfel am decis să slăbesc. Soțul meu mereu se ocupa cu sportul, chiar și în ajun de Anul Nou, lua geanta si pleca la sală. Pentru el era importantă această activitate. Când am inceput să practic și eu  sportul, îmi era dificil. Mă găndeam „ce sunt eu cea mai urâtă și grasă?“  Primul an, a fost chiar dificil însă m-am impus și da, am simțit schimbări. Desigur că pe plan de sănatate, am devenit mai puternică, rezistentă la boli etc..  Dupa 1 an de antrenamente, mi-am dat seama că nu am atins acel scop pe care l-am pus inițial. Atunci  am decis să citesc literatura în domeniul dat. La un moment antrenorul meu a plecat la mare și  am decis că oricum, mă duc să fac antrenamente  mai depate. Lângă casa mea, era o sală de forță. Nu una dintre cele mai performante, însa nu asta conta cel mai mult pentru mine. Eu continuam să lupt pentru scopul propus inițial, când am pornit la drumul de a face schimbări.

Ce învățături ați scos din experiențele pe care le-ați avut?

Am înțeles că banii sunt doar o hârtie care vine și pleacă din buzunarul tău. Rolul banului ăsta și este. Viața este o chestie destul de complicată, dar interesantă. Nimeni de sus nu s-a întors să ne spună cât este de bine acolo s-au cât de dificil. De aceea savurez fiecare clipă, chiar și greșeală făcută. Mereu mă bucur de oportunitățile care apar în viața mea, pentru că ele îmi crează istoria.

Cum au reacționat apropiații dvs. când le-ați  spus că doriți să deschideți clubul de sport?

Toți au fost calmi și au receptat informația destul de pozitiv. Soțul meu mereu mă încurajează și desigur mă ajută în toate proiectele pe care le fac. Familia noastră este gata mereu de noi încercări. Iubim să experimentăm. Copii mereu erau pro tuturor ideilor pe care le aveam, simțeam o încurajare din partea tuturor. Familia noastră acceptă schimbările și ideiile care apar, noi deja am trecut peste zona de confort.

   Neonelia Guțu, a recomandat tuturor femeilor să meargă spre  scopul propus cu capul în sus și să lupte cu tărie pentru ceea ce-și dorește. Fiecare din noi își crează propia istorie, însă în urma noastră trebuie să lăsăm doar lucruri bune și amintiri plăcute, despre care încă mult se va vorbi.

Redactat: Maria-Magdalena Poiată

PhotoCredit: Valand Magazine