Reguli de stil de la fondatoarea VALAND: Nu suntem vedete de Hollywood…

Fii individuală, nu-ți fie frică să porți ceea ce te face să te simți bine! Nu ținuta stilizează look-ul nostru, ci felul în care o purtăm.

Cât de ciudat nu ar părea, dar anume acest fapt este cel mai des neglijat de noi femeile. Pentru a mă convinge încă odată, recent am realizat un experiment.., ador să port hainele fratelui, desigur asortate în felul meu. Paradox, dar odată ieșind din casă și fiind sigură pe sine mă simt perfect în ele, iar atenția bărbaților este sporită. O altă latură a situației este faptul că femeile privesc nedumerite – fapt datorat multitudinii de stereotipuri și cel mai probabil lipsei de atitudine și încredere în alegerea proprie. Sunt o mulțime de reguli care ne sunt impuse psihologic. Acestea atrag după sine look-uri monotone și plictisitoare.

Fondatoarea VALAND Magazine – Valentina Andronic.

Nu suntem vedete de Hollywood pentru a purta o ținută o singură dată.

În goană după a fi stilate și in-trend, femeile cheltuie tot mai mulți bani pe piesele vestimentare din garderobe care urmează să se prăfuiască. O ținută stilată nu poate fi necalitativă.., o ținută calitativă nu poate fi ieftină! Mai bine e să arăți bine în aceeași ținută calitativă repetat, decât ieftin de fiecare dată în ținute noi. Țesătura și croiul sunt 2 aspecte care nu doar accentuează silueta, dar și pot crea defecte vizuale în caz că sunt necalitative.

Nu vă fie frică să asortați piesele vestimentare, chiar și atunci când mergeți la evenimentele mondene.

Ținuta cocktail nu presupune neapărat o rochie de seară. Folosiți accente, și nu vă fie frică de contraste, dar nu exagerați. Regula mea la acest subiect e numără până la 2, maxim 3 – tot ce e mai mult e exagerat, ce e mai puțin e plictisitor. All-in-black este alegerea perfectă, dar obligatoriu asortați cu pantofi de culoare contrast sau o bijuterie imensă contrast. Folosiți accente!

Mixați elemente din diferite stiluri, inclusiv cel masculin.

Și iarăsi experiment: imaginați-vă o femeie cu forme perfecte, ce poartă un costum elegant-clasic și o pereche de pantofi stiletto; coafura și machiajul acesteia sunt la fel de clasice ca întregul look. Tot e clar cu ea așa?, probabil are un stil de viață la fel de coerent și elegant precum ținuta ei. Acum atrageți atenția că acolo pe un deget sau pe încheietoarea mâinii are un tatuaj, micuț și atrăgător – nu ați mai văzut din ăstea, nu e în trend, dar s-ar părea că înseamnă ceva pentru ea. Mai sunteți siguri că o citiți ca pe o carte?!  Nu-ți fie frică să faci cee ace vrei să faci, să fii individuală, să mixezi – nu stereotipiza! Mai ales că o cravată uneori prinde mai bine unei femei, decât bărbatului, la fel ca și un papion sau smoking suit.

Nimic nu e în stare să-ți defecteze look-ul perfect, mai mult decât o manichiură neîngrijită.

Nu, nici nu te gândi că un machiaj perfect sau o coafură voluminoasă va distrage atenția de la unghiile tale. E cunoscut faptul că mâinele tale sunt cartea ta de vizită, deci nu-ți permite ca aceasta să fie în stare necorespunzătoare.  Poți economisi pe orice: pe extensia de gene, microblanding, cosmetica decorativă și multe altele, dar nu și pe manichiură.

Nu permite kg în plus să-ți strice dispoziția.

Și vă rog mult numai nu ziceți că sunt persoane care au predispunere pentru a fi mai plinuțe. (ok, cu excepția, când problema e la nivel hormonal/ de sănătate). Personal, cunosc zeci de femei care au reușit să dea jos de la 30 la 60 kg. Știți ce le definește pe aceste femei? – curajul și carcterul puternic. Lecție de stil? – poftim, fiți atenți la ceea ce mâncați și nu neglijați efortul fizic.