Savurează din plin energia fructelor și legumelor de vară!

Vara este un anotimp când putem savura cele mai proaspete și sănătoase fructe și legume, iar pentru un metabolism puternic și fără toxine trebuie să le consumăm din plin. Astăzi este la modă să fii sănătos și o condiție prealabilă pentru menținerea sănătății este curățarea organismului de toxine. Puțini oameni știu, că sunt destul de multe produse disponibile pentru a curăța organismul mai bine decât orice medicament.

Sfecla

Este bogată în fibre, cupru, fosfor, vitamina C și o serie de acizi care îmbunătățesc digestia și distrug bacteriile de putrefacție în intestin. O substanță lipotropică “betaină”, care provoacă ficatul pentru ca să scape de toxine. Sfecla poate fi consumată fiartă, în salate, borș și suc.

Ceapa 

Una dintre cele mai importante componente care le conține ceapa sunt volatilele, care sunt stocate în uleiurile esențiale. Ele ucid rapid cele mai multe bacterii și ciuperci. În plus, ceapa ajută la îmbunătățirea digestiei și absorbția nutrienților, si îmbunătățește pofta de mâncare. Ceapa poate fi consumată proaspătă în salate sau fiartă în diferite bucate.

Usturoiul

Doar un singur cățel de usturoi conține mai mult de 400 de componente benefice care curăță vasele de sânge, reduce nivelul colesterolului din sânge, și omoară cauza apariției cancerului la creier – celulele glioblastom multiform. Substanțele care fac parte din usturoi, distrug cauza ulcerului gastric – Helicobacter, ucide viermii, difteria și tuberculoza bacilul. Usturoiul trebuie folosit cel mai bine în stare proaspătă sau sub formă de pulbere.

Varza

Din cauza fibrelor dietetice, care sunt incluse în compoziția sa, această legumă îndepărtează ușor din organism toxinele. De asemenea e compusă din acizi organici, care au un efect pozitiv asupra digestiei și stabilizează microflora. O vitamină rară U “ucide” substanțe periculoase și este implicată în sinteza de vitamine și chiar vindecă ulcere. Varza poate fi consumată în stare proaspătă sau murată, sau chiar sub formă de suc.

Merele

Acest fruct stabilizează întregul sistem digestiv, din cauza la pectină și celuloză, care “se leagă” toxine. Merele îmbunătățesc pofta de mâncare, ajută la dezvoltarea de suc gastric, calmează constipația, distruge agenții patogeni de virus gripal A, dizenteria.  Merele pot fi consumate proaspete, coapte și sub formă de suc.

A fi sănătos e la modă!