Suplețea se ascunde în haine. Cum să te îmbraci ca să pari mai slabă?

Vrei picioare mai lungi? Poate o talie mai subţire? Ia aminte la câteva sfaturi utile şi readaptează-ţi garderoba în funcţie de conformaţie.

  • Ascunde burtica cu ajutorul unui blazer masculin.

Ceva mai lung şi mai larg decât blazerul obişnuit, acest model va structura talia şi va da volum, acoperind astfel burtica. Rezultatul: o linie perfectă de la umeri până la şold. Asigură-te că mânecile au lungimea potrivită, ca să nu creadă cineva că porţi sacoul prietenului tău.

  • Ajustează o talie subţire cu ajutorul unei centuri late.

Pune-ţi o curea în jurul celui mai subţire punct (chiar sub cutia toracică) peste orice: de la bluză până la jachetă sau trenci. Nu uita să menţii lăţimea curelei în proporţie cu înălţimea ta. Cu cât ai trunchiul mai înalt, cu atât trebuie să fie şi centura mai lată.

  • Ascunde şoldurile mai pronunţate cu ajutorul unei fuste ample.

Starurile hollywoodiene ale anilor 50, Grace Kelly şi Marilyn Monroe, ştiau ele un secret de vreme ce apelau la fuste strânse în talie şi lungi până la genunchi. O centură lată îţi va transforma talia într-una de viespe, în timp ce fusta plisată îţi va acoperi formele rotunjoare.

  • Ai o siluetă androgină? Alege un top peplum.

O jachetă, un top sau o rochie cu talie bufantă va creea iluzia unor forme perfecte fără a adauga kilograme în plus. Pentru rezultate copleşitoare, asigură-te că topul este strâns undeva între osul şoldului şi partea de jos a cutiei toracice.

  • Echilibrează umerii laţi cu un decolteu „bărcuţă“.

Poate părea un sfat neobişnuit, însă bluzele cu umeri căzuţi (în sensul în care umerii bluzei vin peste claviculă) vor arată foarte şic.

Facebook Comments

Post a comment