Top 9 obiective turistice care merită să le vezi măcar o dată!

The Peak Tram, Hong Kong

Există și alte modalități de a ajunge în partea de sus a vârfului Victoria, dar tramvaiul este cea mai bună modalitate de a vedea peisajul. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că este cel mai aglomerat. Poți sta la coada chiar și două sau trei ore. Dar o dată ce ai ajuns sus, timpul petrecut la coada nu va mai părea așa de mult.

Funicularele din San Francisco

Am văzut în diferite filme romantice frumoasele funiculare, însă dacă plănuiești să vizitezi San Francisco te poți plimba cu ele. Însă înainte de a începe plimbarea trebuie să stai la câteva cozi.

Grătarul Franklin, Austin, Texas

Cozile de la acest restaurant sunt atât de lungi și legendare încât există un cont de Twitter dedicat cozii de zi cu zi. Proprietarul Aaron Franklin a început totul într-o remorca în anul 2009, dar câțiva ani mai târziu a devenit unul dintre cele mai populare locuri.

Hagia Sophia, Istanbul, Turcia

Nu e de mirare că turiștii stau ore întregi la coadă pentru a vizita această construcție magnifică. Numit unul dintre noile șapte minuni ale lumii, Hagia Sophia datează încă din secolul al VI lea și este unul dintre cele mai bune exemple de arhitectură bizantină din lume.

Capela Sixtină, Vatican, Italia

Coada pentru intrarea în Muzeele Vaticanului se extinde, uneori, și în afara clădirilor. Merită așteptarea? Absolut. Vaticanul în sine este superb, dar capela este cu adevărat uimitoare. Faimoasa pictură de pe tavan a lui Michelangelo, reprezentând scene biblice, inclusiv crearea lui Adam este principalul punct de atracție. Însă și creațiile altor artiști renumiți precum Boticelli și Raphael merită văzute. Vestea bună este că puteți face rezervare în avans ca să nu mai stați la coadă.

Space Mountain, Walt Disnew World, Orlando, Florida

Una dintre cele mai reprezentative curse de la Disney, de asemenea, una dintre cele mai populare, este acest roller coaster. Însă până să ajungeți în acest roller coaster trebuie să stați la coadă. Plimbarea are loc aproape în întregime în intuneric și este la fel de palpitantă ca atunci când a debutat în anul 1975.

Muzeul Luvru, Paris, Franța

Cozi lungi se formează în mod regulat în afara piramidei IM Pei- proiectată la intrarea muzeului. Bineînțeles, atracția principală este Monalisa. Însă, și pentru a vedea tabloul trebuie să stați la o coadă. Secțiunea în care se află tabloul este foarte aglomerată.

Muzeul Național al Arhivelor, Washington DC

Accesul la arhive, precum și la alte muzee este gratuit. Dar cu accesul gratis vine și așteptarea îndelungată la cozi. Atracțiile principale sunt: exemplarele originale ale Declarației Independenței și Constituția și sunt expuse într-o galerie specială.

Turnul Londrei, Londra, Marea Britanie

Pregătește-te pentru mai multe cozi, dacă te decizi să vizitezi Turnul Londrei. Este o coadă pentru accesul în clădire și o coadă pentru a vedea bijuteriile reginei.

Facebook Comments

Post a comment