(Video): 5 cărți celebre care au devenit filme

Cu mai mulți ani în urmă, ecranizarea unei cărți era un eveniment mai rar, era necesar ca respectiva carte să fie extrem de celebră pentru a ajunge până în acest punct, însă în ultima vreme noi, cititorii înrăiți, suntem foarte norocoși, deoarece avem parte de o abundență de filme realizate după romanele noastre preferate. Dacă nu știți cu ce să vă ocupați acest weekend, pentru cei ce vor rămâne acasă am pregătit 5 filme captivante care au fost filmate după cărți celebre, dacă ați citit acestea atunci merită să vedeți și filmele.

1.BRIDGET JONES’ DIARY

,,BRIDGET JONES’S DIARY” a aparut in 1995 ca o rubrică în ziarul britanic Independent, creată de jurnalista Helen Fielding. Rubrica, plina de umor, era o relatare săptămânală a vieții unei femei de 30 de ani, singură, în cautarea dragostei prin confuzia unei lumi post feministe.

 

Iar după două filme de succes, în septembrie anul curent va apărea și partea a 3-a.

 

2.GONE WITH THE WIND

Filmul care a schimbat pentru totdeauna istoria cinematografică a Hollywood-ului”, așa cum a fost supranumit de către criticii de specialitate, “Pe aripile vântului” este ecranizarea romanului cu același nume semnat de Margaret Mitchell. Cîștigător a 9 Premii Oscar printre care și cele pentru cel mai bun film, cea mai bună actriță într-un rol principal și cel mai bun regizor, filmul a marcat generații întregi de consumatori de film de lung-metraj de bună calitate.

 

  1. PRIDE AND PREJUDICE

Mândrie și prejudecată este ecranizarea romanului omonim scris de către Jane Austen. Elizabeth Bennet inteligentă, spirituală, dar săracă și mr.Darcy proprietar bogat învață să se iubească luptând împotriva prejudecăților și a orgoliului, filmul online Mândrie şi Prejudecată recreează atmosfera din Anglia rurală de la sfârșitul secolului al XVII-lea. Cele cinci surori Bennet, printre care Elizabeth (Keira Knightley) şi tânăra Lydia (Jena Malone), au fost crescute de mama lor cu un singur scop în viaţă: să se mărite.

.

 

  1. JANE EYRE

Dupa o copilărie sumbră, Jane Eyre iese în lume pentru a deveni o guvernantă. Pe când ea se bucura de fericire pentru noua sa pozitie la Thornfield Hall, ea va întâlni întunericul, friica și temutul domn al casei, Mr. Rochester. Jane Eyre și angajatorul ei formează o prietenie iar ea în curând se va îndragosti de el. Fericirea pare să o fi găsit pe Jane în sfârșit, dar recile teribile secrete ale lui Rochester sunt pe cale să o distruga pentru totdeauna.

 

  1. FIFTY SHADES OF GREY

Cincizeci de umbre ale lui Grey este despre Viața de studenta a lui Anastasia Steele se schimbă pentru totdeauna, atunci când ea il întâlnește frumos, miliardarul Christian Grey. Filmul o are în centru pe studenta Anastasia Steele şi un cuceritor şi misterios om de afaceri, Christian Grey, între care se leagă o relaţie plină de erotism, dar şi secrete întunecate.

Text: Olga Mînzat