(Video) 5 filme ce spun istoria unor femei puternice

O femeie puternică este aceea care îşi poate exprima clar şi sincer sentimentele, care este în stare să recunoască şi să accepte că este vulnerabilă uneori, dar are puterea să zică printre lacrimi “totul va fi bine.” O femeie puternică are încredere în ea şi ştie că, chiar dacă astăzi este jos, mâine se va ridica şi va zâmbi din nou. Ea ştie că dacă azi plânge, pentru că are inima frântă, nu înseamnă că este slabă şi că nu este bine să arate că suferă. Dimpotrivă, ea are puterea să arate ceea ce simte, să accepte că nu este perfectă şi că, în acele momente are nevoie de sprijin şi înţelegere. Mâine se va ridica şi va surâde din nou şi va oferi celor din jur tot ceea ce are ea mai bun.

Astfel ți-am pregătit câteva filme care îți vor readuce încrederea și te vor inspira pentru a trăi fericit și fără regrete.

Allacciate le cinture

Succesul pare să fie de partea ei, până în ziua în care se îmbolnăvește de cancer. Cu toate acestea însă ea nu încetează să-și bucure copii și soțul, dând dovadă de curaj. Un film dramatic care descrie viața multor femei din ziua de azi.

Memoirs of a Geisha

În 1929, o fetiţă în vârstă de nouă ani, pe nume Chiyo, care provine dintr-o familie săracă dintr-un sat de pescari, este vândută la o casă de gheișe și supusă unui tratament crud de proprietari și Geisha şefă, Hatsumomo. Frumusetea ei uimitoare atrage gelozia răzbunătoare din partea lui Hatsumomo, până când ea este salvată şi luată sub aripa ei protectoare de către rivala lui Hatsumomo, Mameha. Sub îndrumarea lui Mameha, Chiyo devine geisha numită Sayuri. Îniţiată în toate tainele artistice și sociale, o gheișă trebuie să stăpânească pentru a putea supraviețui în societatea ei. Ca o gheișă de renume, ea intră într-o societate de avere, privilegiu și intrigi politice. Cel de-al Doilea Război Mondial afectează Japonia și lumea gheiselor pe care le schimbă pentru totdeauna.

Eat pray love

La 30 de ani, Elizabeth Gilbert are tot ce-și poate dori o femeie ambițioasă. Și totuși e asaltată de îndoieli, suferă de panică și insatisfacții. Urmează divorțul, prăbușirea în depresie, o relație catastrofală… Așa că Liz abandonează totul și pleacă în lume de una singură. În Italia, gustă la dolce vita și deliciile ei culinare, punând pe ea „cele mai fericite 12 kilograme din toată viața“. În India, află într-un ashram, prin asceză (trezire la 4 dimineața, meditație și frecat de podele), ce este căutarea spirituală. În Indonezia, încearcă să-și reconcilieze trupul cu sufletul, să descopere echilibrul care se cheamă fericire – și își găsește marea dragoste. Uneori, fericirea se află la capătul lumii. Călătorești ca să ajungi la tine însăți. Ca să te descoperi.

The age of Adaline

Adaline Bowman (Blake Lively), născut la începutul secolului al XX-lea, a dobândit 29 de ani de tinerețe veșnică după un accident. După ani de viață solitară și de ședere cu aceeași vârstă de 8 decenii, ea îl întâlnește pe Ellis Jones (Michiel Huisman), un om pentru care ar puteă  pierde nemurirea.

You’re Not You

Filmul narează povestea lui Kate, o tânără de 30 de ani a cărei viață este dată peste cap atunci când este diagnosticată cu boala incurabilă SLA. Chiar dacă toți îi promit ajutor, Kate ajunge să fie lăsată în umbră, fiind ajutată doar de Bec, o studentă rebelă, pe care o angajează ca infirmieră. Relația celor două devine una specială, iar greutățile bolii sunt eclipsate de momente nebunatice.

Text: Olga Mînzat

Facebook Comments

Post a comment