Women’s Cafe- Mariana Miron: nu-mi imaginam să lucrez în alt domeniu și nici acum nu-imaginez să fac altceva.

,,Cea mai bună publicitate a salonului Miadris sunt clienții fericiți ” – Cu această strategie bine pusă la punct, Mariana Miron a deschis beauty salonul  Miadris. După o experiență de 12 ani, stilista a decis că e timpul să-și pună pe roate propria afacere. Și-a dorit un salon de frumusețe, unde clienții să poată beneficia de o gamă largă de servicii beauty. De la idee până la rezultat a fost însă un drum plin de provocări. Deși, i-a fost greu la început, Mariana ne-a povestit că datorită susținerii pe care a avut-o din partea familiei sale, nu a cedat în fața greutăților. Stilista își întâmpină cu dăruire clienții, care o apreciază pentru profesionismul, talentul și munca depusă la realizarea celor mai inedite coafuri și tunsori.

Cum ai ajuns să faci această meserie?

De fapt, în clasa a IV-a mă gândeam să fiu jurnalistă, dar în același timp aveam această dragoste pentru coafuri și tunsori. Îmi amintesc când stilista mamei  îi făcea coafuri pentru diverse petreceri, eu îi urmăream toți pașii, ca ulterior să-i imit gesturile. Toată familia vedea că sunt pasionată de acest domeniu, mai ales după ce eram surprinsă în timp ce-mi făceam bucle cu o șurubelniță înfierbântată la aragaz. O situație hazlie a fost și atunci când i-am vopsit părul mamei cu periuța de dinți a tatălui, ca mai apoi să o spăl în clor. La fel, coafuri și tunsori le făceam colegilor de clasă la recreație.

Unde ai învățat această meserie?

Părinții mei au văzut că mie îmi place acest domeniu și în clasa a X-a am mers să învăț de stilistă, la domnul Victor Micușa. Dimineața mergeam la orele de liceu, iar după masă la cursuri. Inițial, am început cu aranjarea părului, tunsori și vopsirea podoabei capilare. Eu nu-mi imaginam să lucrez în alt domeniu și nici acum nu-imaginez să fac altceva.

Cum ai decis să deschizi salonul Miadris?

Timp de 12 ani am lucrat în mai multe saloane de frumusețe din capitală. În așa mod, am obținut o experiență  frumoasă și am câștigat încrederea clienților. Totodată, am mers la diverse treninguri, care sunt foarte importante în cariera oricărui stilist. În tot acești ani, în capul meu era ideea ca să-mi deschid propriul salon de frumusețe. La început am fost ajutată de familia mea, în special mama, căreia îi sunt foarte recunoscătoare. Știam că nu-mi va fi foarte ușor, însă cu încredere am depășit toate obstacolele.

În Chișinău sunt foarte multe saloane beauty. Cum faci față concurenței?

În primul rând, salonul Miadris are o echipă tânără de profesioniști, care oferă servicii de calitate înaltă clienților. Am învățat lecția că, dacă vizitatorii vor fi mulțumiți, atunci cu siguranță revin la noi. Vestea despre un salon bun, cu un personal competent se răspândește imediat. De fapt, este cea mai ieftină și eficientă formă de publicitate. Este important de asemenea ca imaginea și reputația creată să fie menținute prin investiții și produse de calitate. Sunt mândră că, în mai puțin de doi ani, am reușit să câștigăm încrederea clienților.

Mariana, am descoperit că ești o femeie pozitivă, optimistă și foarte veselă. Nu cred că a plecat cineva din salonul tău fără o porție de bună dispoziție. Totuși, cum faci față clienților capricioși?

Eu general iubesc să comunic cu oamenii, să le ascult poveștile de viață și chiar să le dau sfaturi. Nu prea am avut mulți clienți capricioși, însă, atunci când au fost, am știut să-i ascult cu atenție și răbdare, ca într-un final să rămână mulțumiți de rezultate și să meargă acasă cu dispoziție. Am mai învățat în activitatea mea că, orice reclamație trebuie tratată cu responsabilitate, nu de alta, dar ne ajută să identificăm problemele și să devenim mai buni.

Pe lângă domeniul frumuseții, ce alte pasiuni ai?

Eu mereu practic sunt la salon și nu dispun de timp liber. Am descoperit, însă recent, că îmi place să fac tablouri din mărgele. Sunt mândră că deja am creat două lucrări, iar una este pe sfârșite. Primul tablou l-am făcut cadou unei prietene de-ale mele, care a rămas impresionată de lucrare.

Mariana, te consideri o femeie fericită?

Mă consider o femeie fericită, în primul rând, pentru faptul că sunt mamă a două fetițe minunate Adriana și Minodora. Ele reușesc să mă inspire în activitatea mea și să-mi ofere emoții pozitive în fiecare zi. Nu în zadar denumirea salonului Miadris am gândit-o din literele culese de la numele lor. Mă bucur, că fiica mai mare, Adriana îmi calcă pe urme. La cei zece ani ai săi, realizează niște împletituri extraordinare. O văd pasionată de tot ce înseamnă podoabă capilară, dar ca orice mamă, am să o susțin indiferent de profesia pe care își va alege-o când va crește mare. În al doilea rând, sunt fericită că am mamă extraordinară, care îmi este alături de  fiecare dată cu un sfat bun. La fel și sora mea, care mă încurajează în tot ce fac. Mai sunt împlinită pentru că fac ceea ce îmi place, iar orice femeie care vine la Miadris încerc să o transform într-o regină.

Care este lecția cea mai importantă pe care ai învățat-o în viață?

Am învățat că indiferent de greutățile și încercările la care viața ne supune, trebuie să fim optimiști, să mergem înainte și să căutăm toate posibilitățile ca să ne realizăm visurile. Atunci când ești impus de viață să ieși din zona de confort, trebuie să acționezi ferm și să nu lași mâinile jos. Acestea sunt principiile după care m-am ghidat mereu.

Hairstylista Mariana Miron își așteaptă toți clienții, care își doresc o schimbare la beauty salonul Miadris, situat pe strada Kiev 4.  Miadris, salonul care are grijă de frumusețea dvs.. Tel. +373 687 11 149

Text: Cătălina Roșca,
Photo: Daniel Usatîi